Recept za ukiseljene tikvice!
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 1 lukovica crnog luka (ljutika, šalot)
- 3 čena belog luka
- 4 dl vode
- 60 ml jabukovog sirćeta
- 1 ½ kašičice himalajske ili nejodirane morske soli
- 2 kašičice zrna crnoga bibera
- grančica ruzmarina
- nekoliko grančica mirođije
Priprema:
Tikvice dobro operite, očistite, presecite po dužini i narežite na polumesece. Ljutiku i beli luk oljuštite pa crni isecite na kolutiće. U veću teglu ulijte vodu i sirće; dodajte so, zrno bibera i beli luk. Dobro promešajte. Dodajte isečene tikvice, ruzmarin, mirođiju i crni luk (ljutiku).
Tegludobro zatvorite i protresite. Ostavite u frižideru najmanje 24 časa pre posluživanja. U frižideru može stajati do dve nedelje.
Izvor: Sensa.hr
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!