Posna pita sa krompirom predstavlja za mnoge omiljeni strinski recept, a sada vam je donosimo u jednoj potpuno drugačijoj varijanti, piše Lovesensa.
Ovo je prava prolećna zelenapitakrompiruša, jer osim krompira veliku ulogu u ovom receptu imaju kopriva i zelje.
Vrlo se jednostavno priiprema, puna je zdravih sastojaka, a možete je praviti i u integralnoj varijanti.
Recept za zelenu pitu od krompira
Sastojci:
- kore za pitu (mogu i heljdine)
- 5 glavica crnog luka
- 100 g obarenog zelja
- 100 g obarene koprive
- 1/2 kg rendanog krompira
- ulje
- slani začin od sušenog povrća
- biber
Priprema:
Izdinstati seckani crni luk na ulju, a koprivu i zelje obariti, pa sitno iseckati. Luk i zeleniš staviti u tiganj, dodati izrendani krompir, pa sve zajedno dinstati na tihoj vatri. Dodajte slani začin od povrća i biber. Dobro promešati sve sastojke.
Odvojiti po četiri kore. Svaku koru premazati smesom po malo, a na četvrtu staviti više fila i urolati.
Pitu treba iseći pre pečenja. Pecite na 250 stepeni Celzijusa dok ne porumeni, pa smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći oko 30 minuta.
Preliv za pitu: Čašu vode sipajte u manju šerpu, dodajte 3 kašike ulja, malo začina od suvog povrća i malo bibera.
Kada preliv proključa, sklonite ga sa vatre i prelijte pečenu pitu.
Izvor: Lovesensa
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša