Osećamo li se dovoljno vredno da zaslužujemo lepe stvari, prijatnost, opuštenost, mala zadovoljstva? Venera simbolizuje naš osećaj lične vrednosti. Kad je on zdrav i snažan, možemo sami sebe postaviti na prvo mesto, dati prednost svojim željama i zadovoljstvima nad onim što drugi od nas očekuju...

To ne znači da ćemo biti sebični, ali ćemo znati postaviti prioritete. Napišite spisak svojih želja, ali onih koje možete ostvariti sami. Naučite slaviti male stvari skrivene u svakodnevnim iskustvima. Tako ćete razvijati umeće življenja. Primetiti divan sunčan dan, drveće i nebo, pa zastanite da bismo upili njihovu lepotu, to donosi posebnu vrstu sreće. Kupite nešto skupo bez griže savesti, nešto lepo što nas veseli, takođe je izraz zdrave Venere.

GDE JE VENERA U VAŠEM LIČNOM HOROSKOPU, PROVERITE NA SVOJOJ BESPLATNOJ NATALNOJ KARTI - ONA VAS ČEKA NA OVOM DUGMETU!

Nagradite sami sebe za svaki dobro obavljen posao. Dopustite sebi odmor i san. Naučite ispunjavati svoje želje bez osećaja krivice, bez obzira na ono što drugi misle o tome. Na putu prema ravnoteži i sreći ojačajte svoju Veneru jer vi to zaslužujete!

Venera u vodenim znakovima zaslužuje ljubav, a u vatrenim znakovima romantiku i divljenje. Venera u vazdušnim znakovima zaslužuje druženja i prijatelje, znanje i informacije, a ona u zemljanim znakovima fine stvari, dobru hranu, sreću u nekom opipljivom obliku.

Osvestite da ne morate raditi ili ugađati drugima kako biste zaslužili sreću. Zaslužujete je već samim time što ste takvi kakvi jeste - jedinstveni i posebni!

Izvor: Sensa.hr

Proverite da li imate energetske blokade zbog stresa: 3 načina da očistite energetsko polje i sprečite bol

Nisu vam potrebne supermoći da biste regulisali svoje energetsko polje. Sve što treba jeste da obratite pažnju na to kako proživljavate i izražavate svoja osećanja u ovom trenutku...

Potiskivanje osećanja može izazvati više telesnih komplikacija. Poznato je da stres i anksioznost mogu prouzrokovati moždani i srčani udar, kao i hipertenziju, a više od 90 posto bolesti povezano je sa stresom ili uzrokovano njime.

Ove reči sprečavaju bolest da napadne telo: izgovorite 10 čudesnih afirmacije za zdravlje i isceljenje

Ovo su neki od najčešćih uzročnika stresa, a oni deluju na nas i na duhovnom nivou. Srećom, moguće ih je rešiti.

1. Potiskivanje emocija

Kada se pretvarate da nešto nije važno, a zapravo jeste, otežavate suočavanje sa problemom. Ako potiskujete ili umanjujete važnost određenih osećanja, oni će dugoročno ostaviti ozbiljne posledice na vas.

S druge strane, otpuštanje emocija i učenje od njih znak je zrelosti i duhovne samosvesti. Prigrlite svoje emocije umesto da bežite od njih jer vas upravo one čine osobom koja jeste.

Osetite i analizirajte svoja osećanja, pa pokušajte da saznate njihov uzrok. Nemojte ih potiskivati jer to uzrokuje telesnu i psihičku bolest, što dovodi do stresa, anksioznosti i problema sa srcem.

2. Nedostatak komunikacije

Kada ne kažete ono što mislite, neizgovorene reči stvaraju unutrašnju napetost i utiču na čakre. Stres i napetost u telu dodatno opterećuju srce. Oslobodite svoje misli kroz kvalitetan razgovor.

Proverite da li ste previše osetljiva osoba: evo kako da hipersenzibilne osobe žive srećno

Uvek izrazite svoje mišljenje i stojte iza svojih reči. Kada ne kažete što mislite, lažete i druge i sebe i bežite od situacije koju odbijate da rešite. Recite šta želite, ali budite pažljivi. Nemojte preuveličavati istinu, dopustite da izrazite ono što osećate.

3. Nepraštanje

Kada nema kvalitetnog razgovora, ne može doći ni do oproštaja. Srce je emocionalni i energetski centar tela. Pronađite način da se oslobodite bilo kakvog osećanja mržnje koji ste potisnuli. Ako niste zaboravili neke događaje iz prošlosti, nećete znati koliko vas opterećuju sve dok ih se ne oslobodite. Možda ste doživeli razočaranje u ljubavi ili su vas ismevali u školi. U svakom slučaju, najbolje što možete učiniti jeste da oprostite i zaboravite. Pronađite unutrašnju snagu koja će nadvladati ego i oprostiti nepravdu.

Izvor: Sensa.hr