Zimska kratkodnevica počinje u petak, 21. decembra u 23 i 23 časova, to je vreme kada je aksijalni nagib Zemlje najudaljeniji od Sunca. Na severnoj polovini to odgovara prvom danu zime; na južnoj hemisferi, prvom danu proleća.

Zimska kratkodnevica najviše će uticati na Jarca, Vodoliju i Ribe.

Zimska kratkodnevica donosi vreme za povlačenje i rad na stvarima "iza kulisa" na neki način. Vreme je za iskorišćavanje resursa i kretanje u smerovima koji nadilaze vaše lične ciljeve – oni mogu biti poslovna želja, razvijanje kreativnoga talenta ili učestvovanje u ostvarenju cilja koji vam je važan.

Vreme je da zastanete i vidite širu sliku – da razmislite o svom životu i o većim istinama zajedničke konekcije između vas i vaših vršnjaka. To je takođe vreme za unutrašnji rast – odvojite vreme za meditaciju i molitvu, povezujući se sa višom snagom koju možete pretvoriti u udobnost, podršku, uvide i zaštitu u kriznim vremenima.

Najbolje korišćenje ovog vremena: provedite neko vreme sami, organizujte životne prioritete i svoje vreme. Sagledajte važne ciljeve koje ste dosegnuli do ovog trenutka u svom životu i planirajte ciljeve koje biste želeli postići u narednoj godini. To je vreme za odmor, procenu i usklađivanje vaših prioriteta kako bi odgovarali vašim vrednostima u ovoj fazi života.

Vreme je sve. Ako iskoristite priliku u pravo vreme, postići ćete uspeh. Na primer, kada je plima u okeanu, tada nije pogodno vreme za surfovanje. Pravila koja nam svakodnevno prikazuje majka priroda su očigledna. Sarađivanjem sa tim većim tempom možemo se uklopiti u prirodni svet i koristiti svoje cikluse u našu korist.

Kada poštujemo principe prirodnog izbora trenutka, sarađujemo sa životom i znamo kada treba da se povučemo i kada treba da se pokrenemo da bismo postigli uspeh. Vreme kada krećemo napred može se koristiti za pokretanje novih smernica koje su nam važne.

PageBreak

Horoskop - očekuje nas moćna zimska kratkodnevica: ako uradite ovaj ritual, oslobodićete se negativnosti (21. decembar 2018.)
Foto: Pixabay horoskop-ocekuje-nas-mocna-zimska-kratkodnevica-ako-uradite-ovaj-ritual-oslobodicete-se-negativnosti-21-decembar-20182

Ritual za zimsku kratkodnevicu

Vreme za povlačenje može se koristiti za jačanje našeg položaja, organizovanje naših života i jačanje unutar sebe. Vreme ravnoteže otvara priliku za svesno uživanje u našim životima i ljudima u našem svetu.

Ovo je vreme žrtvovanja odlika prošlog ponašanja koje više nisu korisne za vas. Tražite blagoslov od viših snaga da nastavite u sledećoj godini života ostavljajući značaj koje vas više ne služi. Ako je moguće, obavite ovaj ritual sa najmanje jednom osobom. Veća grupa će povećati snagu za sve.

Na ovaj dan napravite spisak tri kvaliteta koja biste želeli da eliminišete iz svog uobičajenog obrasca postojanja. Na primer, proždrljivost, pohlepa, sebičnost, osećaj izolovanosti od drugih, laganje, krađa, odugovlačenje, ne zauzimanje za sebe ili bilo kakav odgovor na život koji vas potkopava. Nakon pažljivog razmatranja vašeg spiska, izaberite jednu od tri karakteristike koju biste želeli da viša sila ukloni.

Na komadiću papira zapišite to ponašanje i navedite 40 slučajeva kada vam je u životu odnemoglo. Ovo je dan za ostavljanje te lošenavike iz svoje prošlosti iza sebe. Da biste pokazali svoju odlučnost zapalite ili pocepajte papir, simbolično se oslobađajući te loše navike.

U naredna tri dana obratite pažnju i uverite se da li ste tu naviku ostavili iza sebe. Samo ako ste svesni možete se toga trajno osloboditi. Vaša će odlučnost stvoriti novu naviku.

Na dan koji označava početak svakog od četiri godišnja doba, tokom istorije ljudi se okupljali u grupama kako bi proslavili novi ciklus. Ritual slavljenja života koji je predložen za pojavu novog ciklusa može se obaviti samostalno ili kao deo grupe koja može osnažiti novi ciklus kroz zajedničku proslavu!

Prilagođeno sa: Atma