Biti rođen kao Ovan, znači roditi se kao pobednik.

Zašto je to tako?

Iako Mars, vladar ovog znaka, nosi u sebi agresivnu energiju, koja može biti destruktivna, upravo on čini Ovnove pobednicima.

Ovan voli da je uvek prvi u svemu. Međutim, to nije samo takmičarski duh i ljubav prema pobedi, već ljubav prema životu. Ovan vlada prvom kućom prirodnog horoskopa, koja označava rađanje, energiju, impuls, početak života

Kao prvi znak Zodijaka Ovan ima savršen horoskop. Naime, sve kuće su prirodno raspoređene, što znači da na neki način sve služe njemu. To znači da se u životu Ovna sve odvija po prirodnom redu. Mars u prvom polju daje Ovnu jaku energiju, koja ga uvek čini mladim u duši, borbenim, pokretninim, uvek spremnim na akciju, kojom realizuje svoje ciljeve.

Ovan je uvek spreman da prizna poraz i pruži ruku boljem od sebe. Spreman je da uradi sve da bi pobedio, ali za njega pobeda nije pobeda ako je osvojena kvarnim udarcima. Ovan je gladijator u borbi sa Lavom. Najbolji sportisti, ratnici i osvajači rođeni su baš u ovom znaku ili se može reći da je Ovan rođen da ostvari šta god zamisli.

Muškarac rođen u ovom znaku je oličenje muškosti, pun energije, sportista, avanturista, ratnik, borac… i uz to je veoma lojalan.

Nikad ne odustaju od svog plena, samo mogu praviti kratke pauze u svojim osvajanjima. Kada osvoji plen, ume da se ohladi, pa ga treba stalno izazivati. Što se tiče ostvarivanja karijere i društvenog statusa, Ovnovima to dolazi kasnije u životu, zbog 10. polja u Jarcu i Saturna koji vlada tim poljem.

Žena rođena u ovom znaku je, na prvi pogled, prava amazonka, ali to je u stvari divna, nežna i emotivna dama koja traži snažnog partnera. Odlične su majke, privržene domu, deci, a i svojim roditeljima.

Savršeno se snalaze u kućnim poslovima, ali sve to ih ne sprečava da imaju i karijeru, jer one prosto moraju da budu ostvarene na svakom polju.

Mars je planeta koja vlada i znakom Škorpije, ali u tom znaku on seje tamu, dok u Ovnu stvara život. Da nema Marsa u Ovnu, život na Zemlji ne bi postojao. Bilo bi slike bez zvuka, tona, pokreta… jer upravo ovaj znak jedini ima energiju koja pokreće sve. Zašto se roditi baš u ovom znaku? Ako želite da ste apsolutni pobednik u svemu, to ćete uspeti samo ako ste Ovan. Njegova parola je – rodi se kao Ovan i stvaraj život.

Izvor: Novo doba/Espreso