Nova Godina 2019. donosi nove nade, snove i ciljeve. Ovo je intenzivan mesec sa pomrčenjem Sunca i Meseca, plus dva važna aspekta. Imamo i šest konjunkcija, od kojih su četiri u Jarcu.

Već na samom početku 2019. godine, 1. januara imamo važan događaj. Mars ulazi u Ovna i pojačava našu energiju.

Pomračenje Sunca događa se 5. januara 2019. godine u Jarcu. Budući da je u dodiru sa fiksnom zvezdom Vega, uticaj je pozitivan; optimizam, velikodušnost, kreativnost i poezija. Konjunkcija sa Saturnom donosi ozbiljnost i konzervativnost, ali to olakšava aspekt sa Neptunom. Ovakav sklop planeta povoljan je za nove poslove ili za razvoj posla.

Zatim, 6. januara 2019. godine Uran završava retrogradnokretanje i cenićemo slobodu više nego ikada.

Jupiter i Neptun 8. januara prave kvadrat. Pozitivan uticaj planeta je neutralizovan i ovo može biti teži period u kojem su ciljevi teže dosežni. Dolazi do raznih napetosti.

Kvadrat Jupitera i Neptuna 13. januara 2019. godine veliki je test za ono u što vjerujete. Mogli bi se suočiti s razočaranjem ili gubitkom. U ljubavi ste možda imali previše poverenja i gradili vašu ljubavnu priču na krilima iluzije. Ovo je onaj lošiji dio meseca u kojem bismo mogli biti previše optimistični. Rizik samozavaravanja i samoobmane je prevelik. Zapravo, izvori neće biti ni najmanje sigurni koliko se pomišlja.

Krajem meseca Sunce (20. januara) i Merkur (24. januara) ulaze u Vodoliju. Vodolija voli slobodu i nezavisnost. Merkur pozdravlja originalan način razmišljanja i podseća nas da su pravila stvorena kako bi se kršila.

PageBreak

Mesečni horoskop za januar 2019. godine: kako da ostvarite snove u opoziciji Meseca i Sunca
Foto: Unsplash/ Cameron Kirby dnevni-horoskop-za-sredu-2-januar-2019-godine-jarca-ocekuju-velike-promene-a-ribe-resavaju-probleme2

Strpljenje, samokontrola i otvoren um

Pun Mesec u ponedjeljak 21. januara 2019. godine događa se u znaku Lava i najviše je pod uticajem Urana. Kvadrat koji pravi donosi nestabilnost, ali i nove prilike. Neočekivani događaji i noviteti mogu stvoriti nervozu i nemir u pogledu budućnosti. Život je brži, nepredvidiv i haotičan. Možete očekivati i nagle promene raspoloženja. Neki će se dosađivati zbog monotonije i pažnju će im odvući bilo što novo i sjajno. Možda se nećete moći opustiti zbog zbrke unutar vas. Strpljenje, samokontrola i otvoren um donose prednost u ovakvom periodu, te prepoznavanje novih prilika. Ovo će najviše potresti emocije i imaće najviše uticaja na privatni život.

Sunce i Mesec su u opoziciji i moći ćete objektivno sagledati bliske odnose. Bićete u snažnijem dodiru sa svojom unutrašnjosti, željama, potrebama i namerama, pa ćete jasnije videti nedostatke i propuste u odnosima. Vreme je da budete ono što jeste i da pokažete svoju originalnost i kreativnost.

Može doći do udaljavanja u do sada snažnim prijateljstvima, uglavnom zbog nesporazuma

Trigon Marsa i Jupitera 25. januara 2019. godine pojačava želju za osvajanjem i takmičarski duh. Sve što u ovom periodu preduzmete biće uspješno. Ovo je najbolji aspekt za ostvarenje uspeha kroz akciju. Uspeh u sportu, osvajanju ili poslu sada vam je nadohvat ruke. Dobra sreća dolazi iz snažnog uverenja u pobedu i dobrih namera.

31. januara 2019. godine sekstil Saturna i Neptuna donosi materijalnu dobit, ali i težnju ka duhovnim ciljevima. Sada, uz naporan rad i osećajan, realističan pristup stvarima, možete ostvariti svoje snove. Spoznaćete svoja ograničenja, ali bićete istovremeno vrlo optimistični. Najverovatnije ćete postati svesni svojih duhovnih ciljeva i kako se uklapaju u veću sliku ovaj mesec. Bićete strpljivi i disciplinovani bez potrebe da se žrtvujete.

Izvor: Tarot horoskop