Sunce se već kreće znakom Ovna, podstiče nas na buđenje, planiranje novih aktivnosti, a sada se i sreću Merkur i Neptun, pa na istom stepenu Vodolija, Venera i Lilit. Posredi je mala ljubavna revolucija. Trganje okova koji guše. Sve topliji dani aktiviraju potrebu izlaska iz vlastite senke, postajemo strastveniji i energičniji u ispunjenju želja.

U čemu možete, želite pobediti?

Biti prvi?

Šta vas aktivira na delovanje i čini ispunjenima?

Danas se opet sreću Merkur i Neptun, aspekt kojeg smo već imali prilike doživeti oko 19. februara, sada opet, a kad Merkur izađe iz svoje retrogradne faze, isti taj aspekt ponoviće se po treći put 3. i 4. aprila.

Pisala sam već o njemu – maštovit je, kreativan, inspirativan. Brinemo o slabijima. Upućujemo nežne reči, šaljemo romantične poruke, sanjarimo, uživamo u muzici, nežnosti najbližih.

Kako sve ima svoje lice i naličje i ovaj aspekt može biti nezgodan, posebno ako smo skloni okretanju glave od problema, bežanju od stvarnosti, verovanju u ono što možda nije moguće. Iluzija, laži i zavaravanje mogu nas navesti na pogrešan put. Da ne govorim o osećaju krivice, kada sami sebe optužimo za nešto za što ne možemo biti odgovorni jer u trenutku kada smo to nešto učinili, nismo imali sve potrebne informacije, nismo znali. Ne možemo biti odgovorni za nešto što nismo znali.

PageBreak

Horoskop - danas nas zvezde mogu navesti na pogrešan put: evo zašto morate biti oprezni ovog ponedeljka (25. mart 2019.)
Foto: Shutterstock horoskop-danas-nas-zvezde-mogu-navesti-na-pogresan-put-evo-zasto-morate-biti-oprezni-ovog-ponedeljka-25-mart-20193

Moćan spoj Venera i Lilit

Danas se na istom stepenu Vodolija sreću Venera i Lilit. Lilit je tačka u horoskopu koja pokazuje izvor naše kreativnosti, stvaralačku snagu, ali i sklonost destruktivnim porivima.

Lilit nekad donosi osećaj bola, napuštenosti, ali isto tako i osnažuje seksualnu energiju, potrebu da budemo slobodni i činimo ono što želimo.

Ovaj astrološki spoj sigurno donosi neku vrstu oslobođenja, priliku da nakon neke zahtevnije ili bolnije epizode, okrenemo novo poglavlje u ljubavnom životu. Definitivno može i ojačati potrebu za nekim uzbudljivim seksualnim iskustvom. Posredi je mala ljubavna revolucija. Trganje okova koji guše. Neko novo shvatanje koje je vezano uz onog/onu koju volite.

Mesec je na prvim stepenima Strelca, hrli prema nekom novom iskustvu koje će ga emocionalno obogatiti, proširiti mu horizonte. Planirate li ili odlazite na neko putovanje, danas je taj dan!

Astrolog: Julijana Oremović