Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop - od 2. avgusta Sunce i Uran su u napetom aspektu: posebno obratite pažnju na polje zdravlja

Sunce i Uran u nedelju donose nepredvidive događaje i nagle promene! Evo kada posebno treba da budete oprezni...

  Izvor: Foto: Shutterstock

U susret napetom susretu dve planete koje su potpuno razlličite po svojim energijama i koje često donose nagle i neočekivane događaje, kako na ličnom tako i na globalnom nivou, treba se pozabaviti jednom važnom oblašću našeg života – našim zdravljem. U narednim danima su mogući neočekivane promene na tom planu, a kako aspekt Sunca i Urana 02. avgusta utiče na naše zdravlje, i kako inače astrologija tumači polje zdravlja, u nastavku vam otkriva profesionalni astrolog Nataša Panić.

Sunce i Uran u nedelju 2.8 biće u napetom aspektu, te ovaj aspekt, naročito ko ga ima postavljenog u natalnoj karti, može da donese nagle i nepredvidive događaje u život ( nesrećne slučajeve) ali kako je Sunce primarno nosilac života i vitalnosti, a Uran planeta koja donosi bunt i anarhiju, kida lance sa puno gneva prema svemu što je lažno, a vezujemo ga za revoluciju, na fizičkom nivou ovaj aspekt vezujemo za srčane udare ( moždane udare, epileptične napade i sve ostale neurološke napade, kao i infarkt oka) ali u ekstremnim slučajevima. U nedelju Sunce će biti u svom znaku, što znači mnogo jače i bolje postavljen nego Uran, pa i sve unutrašnje i vanjske događaje koje Uran hoće da pretvori u revoluciju iz njegove osnovne potrebe da bude slobodan i nezavisan, biće osujećeno i neće uspeti zbog jačine Sunca. Možda će ovo na ličnom planu doneti samo neke zdravstvene opomene, te obratite pažnju za ovaj vikend šta vam telo govori i da li traži odmor...

Povezane vesti

A evo i kako astrologija tumači polje zdravlja i na koji način nam može pomoći kroz analizu natalne karte da osvetite svoje izazove i odakle oni dolaze po pitanju zdravlja.

Anatomija je sudbina, rekao je Frojd – a astrologija to potvrdjuje kroz natalnu kartu - konkretnije kroz kuće u natalnoj karti koje su zaudužene za opis našeg fizičkog tela. Prva kuća, Ascedent ili podznak je polje u natalnoj karti koje opisuje naš fizički izgled, konstituciju, naše fizičko zdravlje i nas same. Prva kuća je dakle najvažnija za opis naše sudbine, jer mi jesmo naše telo u ovom fizičkom objektivnom svetu, te treba da budemo svesni da je ono važno i zato što nosi našu dušu kroz bezvremenost. Zato, biti zdrav je primarna potreba svih ljudi da bi mogli funkcionisali na drugim nivoima – socijalnim, emotivnim i mentalnim – i višim - duhovnim i filozofskim, umetničkim. Da budemo zdravi je najvažniji zadatak svake osobe na ovoj planeti.

Čuvati svoje zdravlje znači biti svestan svog tela ali nežan prema njemu – a to značiti voliti ga. Ipak, to nije lako, i mi učimo ceo život tu lekciju – osvestiti nesvesne signale našeg tela – dokle idu naše granice – kad treba da se odmorimo, od kad imamo neki bol tj. signal našeg organizma koje se buni i opominje da nešto treba da primetimo i da se time pozabavimo . Trebalo bi da osluškujemo naše telo i da budemo u skladu sa njim i sa našom fiziologijom, jer jedino tada možemo obavljati druge zadatke i potrebe socijalne i emotivne prirode ali i potrebe našeg duha i duše.

Astrologija nam može pomoći u vrlo važnoj stvari – preventivi, dakle dok još nije došlo do bolesti. Natalna karta ili karta neba u trenutku kad smo rodjeni je jedinstvena karta pozicije planeta na nebu. Ona nije nikad ista i gotovo u pet minuta može da se promeni pozicija važnih tačaka koje su bitne za tumačenje bilo koje oblasti našeg života. A to znači da planete na nebu ili nebo iznad nas nikad nije isto, kao što smo mi jedinstvena bića, pa i prilazi kako psihološki tako i lečnički moraju biti holistički i jedinstveni za svakog ponaosob. Kroz vekove astrologija je radila u korist čoveka i njegovog zdravlja. Astrolozi su bili lekari( Paracelzijus, Hipokrat npr) i astrološko znanje je u antičko vreme je bilo neodvojivo od lečničkog zanata.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj