Retrogradni Mars u znaku Ovna započeo je svoje putovanje 9. septembra, a sledeći ovako redak aspekt dogodiće se tek u 2067. godini, piše Lovesensa.

U astrologiji Mars je planeta ambicije, strasti, seksa, velikih ciljeva, a kada pređe u retorogradnu fazu događa se jedan životni preokret, započinje se novi životni ciklus koji donosi velike promene na mnogim aspektima života.

Mars u retrogradnoj fazi se javlja izuzetno retko. Poslednji se dogodio 1988. godine. Podstiče nas na veliko životno učenje, važne lekcije i podseća koliko je važno da je vreme da napravimo prave životne izbore, pa koliko put do njih bio težak.

Mars je vladar manidfestacije i kreiranja snova i sudbine. Njegova energija podstiče ostvarenje željeno, ali zahteva i veliki trud.

Energija Marsa u Ovnu zahteva donošenje krupnih odluka, ali u svojoj retrogradnoj fazi Mars čini da napredujemo sporije nego što smo mislili, naročito u ostvarenju planova.

Ovaj aspekt za sve nas treba da predstavlhja pauzu, tenutak razmišljanja kako da promenimo i unapredimo svoj porodični i ljubavni život. Ali, kada bolje i dublje razmislite, shvatićete da taj put nije nimalo jednostavan.

Mars u Ovnu, u svojoj retrogradnoj fazi donosi nam nekoliko izazova, a dodatnu nepetost donosi i to što je Mars u aspektu sa Saturnom od avgusta do novembra 2020. godine.

Sada je trenutak da očistite energetski i emotivni nered koji se tokom prošlosti stvorio u vašem životu. Samo oslobađajući se toksičnih emocija i uspomena iz prošlosti, možemo kreirati dobru budućnost. Karma nas sada sustiže, uči i podseća na stare greške, a naše je da je prihvatimo i izborimo se sa posledicama sopstvenih dela.

PageBreak

Horoskop - dobre i loše strane retrogradnog Marsa u Ovnu: evo šta nas očekuje u LJUBAVI
Foto: Shutterstock horoskop-dobre-i-lose-strane-retrogradnog-marsa-u-ovnu-evo-sta-nas-ocekuje-u-ljubavi

Na ljubavnom planu očekuju nas mnoge blokade i prepreke, ko i frustriranost na polju seksualnosti. Zaboravljamo da izrazimo sebe. Zaboravljamo na svoju pravu prirodu.

Osećaćećemo se zbunjeno, ranjivo i neodulčno kada je ljubav u pitanju. Lako ćemo se miriti sa drugima, ali teško sami sa sobom.

Ipak, svaki od ovih izazova su tu kako bi nas naučili i pomogli nam da se vratimo na pravi put.

Sa druge strane, retrogradni Mars u Ovnu dobnosi nam i dobe stvari, a jedna od njih je svakako to što ćemo se na određeni način pomeriti sa "mrtve tačkje" kada je u pitanju ljubav. Bićemo spremni da napredujemo i raščistimo put do srećne ljubavi koju zaslužuje svako od nas.

Kroz svaku prepreku stičemo bnovu hrabrost i učimo nešto novo o sebi. Otkrivamo šta je za nas ljubav i kako je potpuno doživeti, bez predrasuda, ograničenja, straha ili stega.

Oni koji su u vezama otvorenije će razgovarati sa partnerom o svojim problemima. Otkriće se mnoge istine i suočavanje sa njima biće teško, ali i lekovito za svaki emotivni odnos, bez obzira na krajnji ishod.

Usamljene duše napokon raskidaju sa mračnim senkama prošlosti, proživljavaju svoju karmu, plaćaju svoje greške, a nakon toga energetski očišćeni i prosvetljeni nastavljaju svoje ljubavno putovanje.

Rizikujte za ljubav, prihvatite promene i dopustite da vas ovaj retrogradniMars izvede na dobar put!

Izvor: Lovesensa