Nedeljni horoskop od 17. do 23. maja - evo šta nam donosi sudbonosno kretanje planeta!

Venera i Mars nastavljaju biti "čudan par" i ove nedelje - Venera u Blizancima oslanja se na ćaskanje i šarm, a Mars u Raku vrlo je osetljiv. Sedmica počinje trigonom Sunca i Plutona, pa je to odlično vreme da se učini nešto za poboljšavanje sebe ili da se ojača samopouzdanje nekom drugom.

Važan aspekt u kojem se Venera nalazi ove sedmice jeste njen trigon sa Saturnom (egzaktan u četvrtak), koji deluje neverovatno stabilizirajuće bilo da govorimo o ljubavnom životu, finansijama ili čak dijeti. Evo nade za sve nas!

U četvrtak Sunce ulazi u Blizance, a sledeći dan egzaktan je njegov kvadrat sa Jupiterom, koji deluje tako da stvari mogu postati prenapumpane zbog malo ili nimalo razloga. Držite pod kontrolom svoj ego. Mislite li da se ako zeznete stvari, uvek možete osloniti na reči da se izvučete iz gabule, moramo vas upozoriti da sad nije baš tako.

U nedelju je, naime, egzaktan kvadrat između Merkura i Neptuna. To je zgodan uticaj za stvaranje ljubavne poezije, ali nije naročito koristan za osmišljavanje pažljivih izgovora. Takođe imajte na umu da je Merkur u periodu senke (pre nego što 30. maja krene retrogradno), što znači da su vaše "merkurovske funkcije" vrlo verovatno malo zamagljenije nego inače.

Ponedeljak

Glavni događaj: Mesec u Lavu, Sunce u harmoniji s Plutonom

Šta se može očekivati: Lav donosi toplinu i vatrenu energiju, dok Pluton potiče transformaciju i retrospekciju.

Šta treba učiniti: Ovo je sjajan dan za tarot, astrološku analizu ili druge metafizičke alate.

Šta ne treba učiniti: Nemojte ulaziti u sukobe sa autoritetima.

Utorak

Glavni događaj: Mesec u Lavu, u sukobu s Uranom i Saturnom

Šta se može očekivati: Danas su moguća emocionalna previranja i frustracije; Uran može doneti teskobu, a Saturn prepreke.

Šta treba učiniti: Dan počnite meditacijom i afirmacijama kako biste tokom dana održali ravnotežu i harmoniju.

Šta ne treba učiniti: Nemojte donositi odluke na temelju trenutnih emocija.

Sreda

Glavni događaj: Mesec prelazi u Devicu, u opoziciji je s Jupiterom

Šta se može očekivati: Devica povećava usmerenost na detalje, fokusiranost i vezu sa Majkom Prirodom, dok Jupiter donosi pustolovnu energiju.

Šta treba učiniti: Provedite vreme spolja, upijajući sunčevu svetlost i isceljujuću energiju prirode.

Šta ne treba učiniti: Danas nemojte izbegavati marljiv rad.