Pomračenje Sunca u Blizancima očekuje nas 10. juna, a njegov gospodar je retrogradni Merkur, tako da nas u ovom periodu očekuju dupli udari sudbine. Sve što uradite u narednih nekoliko dana može se značajno odraziti na vašu budućnost!

Skoro 50 godina unazad nismo imali ovako snažno prstenasto pomračenje Sunca, a astrolozi ističu da ova energija može značajno uticati na psihu i raspoloženje ljudi, ali i prouzrokovati prirodne katasftrofe. Mesec i Sunce biće na istoj paraleli, što garantuje povećanje morskih plima i oseka. Predviđaju se različiti "kontradiktorni" procesi u unutrašnjosti Zemlje, pa prema astrologiji nisu isključeni ni rizici od zemljotresa.

Svetlost Sunca tokom čitavog života utiče na našu psihu mentalno zdravlje, raspoloženje energije. Poznato je da smo zimi kada smo manje izloženi zracima Sunca, podložniji depresivnim raspoloženjima. Tokom pomračenja, svetlost Sunca zameniće tama koja će uticati na naš bioritam, a može prouzrokovati anksioznost. osećaj besa i nervoze.

Astrolozi ističu da je dobra stvar koju donosi pomračenje to što ćemo napokon uvideti šta je dobro i vredno za našu dušu. Od našeg ponašanja u ovom periodu zavisi da li će Univerzum čuti naše želje i da li će se one manifestovati u budućnosti. Pomračenje ne kažnjava, ali omogućava da postanete srećni u budućnosti. Ako uzmemo u obzir da je vladar pomračenja u Blizancima, sve planirano će se brzo ispuniti, ali će se i negativna iskustva lakše prebroditi.

Kako ublažiti negativan uticaj i "preživeti" pomraženje Sunca u Blizancima?

  • S obzirom da je pomračenje period oslobađanja od starih veza i karmičkih čvorova, budite spremni za povratak starih poznanika i ljubavnika. Neka prijateljstva i odnosi će se završiti. Ovo je vreme da se na neke negativne stvari stavi tačka i da nastavimo dalje.
  • Izbegavajte upotrenu teške hrane, mesa, mleka i alkohola.
  • Vreme je za digitalnu detoksikaciju - na dan pomračenja izbegavajte skupljanje previše informacija i boravak na društvenim mrežama.
  • Ne ogovarajte. Čak i ako ste primorani, od vas se traži samo da komentarišete situaciju. Ne osuđujte druge ljude i ostanite dosledni sebi.
  • Ne upotrebljavajte bilo koju vrstu agresije, uključujući i emocionalnu. Pokušajte da isključite bilo kakvu manifestaciju grubosti.
  • Meditirajte - Usredsredite se na unutrašnja osećanja i "želje", i pronađite način na kojem ćete se najbolje razvijati.
  • Pomračenje će se dogoditi oko 14 časova, pa u tom trenutku napišete tri želje na papir. Spalite papir na plamenu sveće i još jednom se fokusirajte na ispunjenje snova.
  • Posmatrajte šta se dešava i pratite svoje reakcije - odbacite ono štoizaziva bes, bol u srcu, pruža otpor iznutra. To su blokade kroz koje treba da se izdignete na viši nivo svesti.

Izvor: Sensa