Sigurno ste tokom života primetili da se u nekim danima osećate sjajno, nasmejano, raspoloženi ste i spremni da stvarate nova iskustva, dok neki dani donose nedostatak energije, loše raspoloženje, demotivaciju i imate osećaj kao da biste ceo dan proveli u krevetu, daleko od svih i svega.

Kakav će biti dan pred nama u velikoj meri odlučuje naš BIORITAM. Svaki čovek od rođenja ima svoj bioritam, odnosno "unutrašnji sat", koji je iz dana u dan sklon promenama. Od njega zavisi naše trenutno emocionalno, fizičko i intelektualno, intuitivno, pa čak i duhovno i stanje svesti.

Bioritam se izračunava uz pomoć datuma rođenja i datuma za koji želite da pogledate situaciju svog bioritma (odnosno današnji dan), a zatim se na grafikonu krivama prikazuje u kakvom je trenutnom stanju svaki od vaših bioritmova (intelektualni, emocionalni, fizički...)

Pogledajte primer na slici.

dnevni bioritam kalkulator ljubav novac zdravlje
Foto: Printscreen/Bioritam.net 

Svaki od prikazanih bioritmova ima svoje tumačenje i posebno značenje:

Intelekatualni bioritam - otkriva kakva će danas biti vaša koncentracija, moć kreativnosti, brzina razmišljanja, rasuđivanja i analiziranja. Ovaj bioritam je naročito povezan sa poslom i edukacijom, pa se može primeniti i tako da otkrijete kakav vam dan predstoji na polju karijere i finanasija.

Emocionalni bioritam - ukazuje na vaše današnje raspoloženje, emocionalno stanje, otkriva da li ćete biti preosetljivi, tužni ili pozitivni. Ovaj bioritam može nam pokazati i kakva nas energija očekuje na polju ljubavi i u odnosima (partnerskim, porodičnim ili prijateljskim).

Fizički bioritam - predstavlja vaše zdravlje, snagu, izdržljivost i opšte stanje organizma.

Intuitivni bioritam - pokazuje koliko smo danas povezani sa našom podsvešću i da li ćemo imati jake instinkte. Kada je intuitivni bioritam u porastu, fokusirajte se na ono što vam poručuje unutrašnji glas.

Bioritam svesti - otkriva naše kognitivne sposobnosti, moć učenja i osećaj za važne odluke i korake tokom dana.

Duhovni bioritam - ukazuje na naše unutrašnje stanje, osećaj mira, harmonije, pokazuje da li ćemo biti napeti, pesimistični ili optimistični i puni dobre energije.

Estetski bioritam - ukazuje na povećanu ili smanjenu kreativnost i osećaj za umetnost i estetiku.

Grafikon najčešće prikazuje stanje različitih bioritmova za ceo mesec, dok presek sa vertikalnom osom označava kakav je bioritam za izabrani datum (odnosno današnji dan). Na grafikonu je prikazana i horizontalna, odnosno nulta osa, pa ukoliko se linija bioritma nalazi ispod ose, to znači da je određeni bioritam u negativnoj i nepovoljnoj fazi i da danas posebno treba da budete oprezni kada donosite odluke i nešto preduzimate. Sa druge strane, ako je bioritam iznad nulte ose, to je znak da vas prati pozitivna energija i očekuju vas srećne okolnosti.

Presek sve tri krive (vertikalne ose, horizontalne ose i linije bioritma) ukazuje na nešto veliko za taj dan i predviđa događaj od izuzetne važnosti (pozitivan ili negativan).

Kliknite OVDE i izračunajte vaš bioritam za danas, saznajte koje energetsko polje vam je na vruhncu!

Izvor: Sensa