Kiron ulazi u svoj retrogradni hod 15. jula 2021. godine i tako se pridružuje Jupiteru, Saturnu, Neptunu i Plutonu. Sve ove planete ulaze u retrogradni hod na godišnjem nivou, tako da je ovo prirodna energija i ritam koji doživljavamo svake godine. Ne treba da se brinete, ali bi bilo poželjno da uradite 4 stvari za period retrogradnog Kirona. Retrogradni Kiron donosi novu dinamiku sa kojom treba da se nosimo i izbija u prvi plan.

Kiron tehnički nije planeta, već asteroid koji kruži između Saturna i Urana. Iako nije planeta, u astrologiji svakako predstavlja vrlo značajnu energiju za rad. Prema mitu, Kiron je kentaur, koji je napušten pri rođenju i prepušten sam sebi. Kroz ranu ove napuštenosti i teškog vaspitanja, uspeo je da se digne i pretvori svoje rane u moćne portale isceljenja.

Svi posedujemo iste moći kao i Kiron, a pesnik Rumi je lepo rekao:
"Rana je mesto gde svetlost ulazi u vas."

4 stvari koje treba da uradite od jula do decembra 2021. godine tokom retrogradnog Kirona:

1. Razmislite: "Šta me trenutno najviše boli? Želim da nabrojim 10 stvari kojima me je ovaj bol naučio." Ispišite sve ovo na papir.

2. Pomislite na bolnu ranu iz svoje prošlosti. Kako vas ova rana inspiriše? Razmislite kako ova rana može da vas pokrene napred i da snagu da se dalje borite. Zapišite to na papir.

3. Zapišite u svoj dnevnik nastavke na sledeće rečenice:

- Da moj bol može da govori, rekao bi mi... (dopišite šta).

- Kada pomislim na svoje poteškoće, zahvalan sam zato što... (dopišite na čemu ste zahvalni).

4.Isprobajte kosmičku, isceljujuću meditaciju koja će dovesti do toga da aktivirate isceliteljske moći vaših ruku i vašeg tela.

Izvor: Sensa