U sezoni Vage, sada su mnoga naša razmišljanja i verovanja povezana sa pravičnošću, pravdom i ravnotežom u našim životima i u našim romantičnim odnosima. To znači da, ili razmišljamo o tome koliko smo zahvalni na tim kvalitetima u našim odnosima, ili se osećamo necentrirano, jer postajemo svesniji onoga što nije prisutno. Ovaj period možemo da iskoristimo za introspekciju svog života i naših odnosa.

Pod Mesecom u Raku, međutim, ne koristimo logički um niti stvaramo spiskove za ili protiv, već umesto toga razmišljamo o tome kako se osećamo. Ravnoteža se ne odnosi samo na balans između onoga što radimo za druge, koliko i oni za nas, već na svakodnevni balans.Postoji li recipročna razmena energije? Da li se osećamo iscrpljeno ili ispunjeno interakcijama i aktivnostima našeg dana? Ovo su neka od pitanja koja ćemo sebi postaviti sa emocionalnijeg stanovišta dok ih dočekujemo u današnjoj energiji.

Trenutno imamo sedam retrogradnih planeta, od kojih je većina u vazdušnim znakovima, pa iako je Veliki vazdušni trigon prošao, još uvek smo u mentalnom cerebralnom području i osećamo se previše stimulisano ili aktivirano.

3 horoskopska znaka koja će imati sreće 30 septembra 2021:

1. Škorpija

Ponekad se može činiti da posao nikada nije završen, ali što više radimo i suočavamo se sa različitim situacijama, to postaje lakše. Nedavno ste prolazili kroz ubrzani period rasta, ali i osećali se pomalo iscrpljeno svime kroz šta ste prošli. Ponekad otkrivamo da posao koji radimo nije nužno posao koji moramo da uradimo da bismo promenili svoju situaciju. Koristićete logički um za izvršavanje zadataka, ali se i dalje plašite da koristite srce, kako biste osetili šta je istina. U vašem životu dolaze neki veliki trenuci otkrića i promena, ali danas ćete se zahvaljujući dva različita aspekta Venere u vašem znaku osećati opuštenije. Ova nežna energija puna ljubavi trebalo bi da učiniti da se osećate pozitivnije u vezi sa svim poslovima koje ste nedavno radili, a takođe i da budete saosećajniji prema sebi. Ne možemo biti strogi prema sebi i još uvek moći da verujemo i ponašamo se kao da zaslužujemo najbolje. Ovo dvoje je kontradiktorno. Znati duboko u svojoj duši da smo vredni lakoće života, znači da smo nežni u svom procesu. Koraci plesa uključuju lečenje i rast. Danas će vam biti dobrodošlo olakšanje da vidite sebe onakvim kakvi zaista jeste, da budete ponosni na to koliko ste napredovali i da shvatite da vam je srce već odmaklo od stvari koje vaš um možda još ne razume.

2. Vodolija

Nedavno ste zaista radili na tome da promenite neke velike delove svog života, posebno na poslu i u karijeri. Iako to nije sve što se dešava u poslednje vreme, svakako je deo onoga kroz šta ste prolazili, dok uveliko prilagođavate svoj život istini o tome ko ste. Danas očekujte neke vesti na polju karijere, koje će vam potvrditi da će se rizik koji ste preuzeli isplatiti. Bilo da se radi o unapređenju, novoj poziciji ili novoj ulozi i kompaniji. Nema ničega, osim uspeha napisanog u sledećem poglavlju vašeg života. U poslednje vreme toliko se radilo na tome šta znači zaista se osećati zaslužnim za dobro koje se dogodi, kako bismo ga mogli u potpunosti i otvoreno primiti. Pokušajte to da zapmtite, kada dobijete ponudu za posao. Možda niste sve shvatili o tome, ali to ne znači da nije namenjeno vama. Kada napredujemo u svom životu, nemoguće je znati kako biti osoba kakva ćemo postati, ali ako se posvetimo putu, možemo se potpunije otvoriti iskustvu, kako bi se ono moglo da nas oblikuje i razvija. Do ovog trenutka ste naučili i iskusili sve što vam je bilo suđeno, sada se radi o poverenju i uživanju u onome što sledi, uz malo slavlja, jer ovo je trenutak koji nije ništa drugo do divan.

3. Rak

Život možda u ovom trenutku nije savršen. Nije sve shvaćeno ili pravilno razvrstano po svojim prostorima i uglovima, ali to ne znači da nećete pronaći olakšanje. Dok dočekujemo Mesec u Raku, pored toliko drugih vodenih emocionalnih tranzita, počećete da osećate veću lakoću u sebi i svom životu. Ovo je prihvatanje mesta, sa osvešćivanjem ideje da tu nećete ostati zauvek. Često se u životu zaglavimo razmišljajući o predstojećem putu, a da sebi ne pripisujemo nužno zasluge za to dokle smo stigli. Ipak sve to će danas da se promeni. Dovoljno je jednostavno osećati, zapamtiti kakav je osećaj biti povezan sa svojim srcem i sa zahvalnošću prepoznati da je u ovom trenutku sve upravo onako kako treba da bude. Očekujte da će danas nestati svaka anksioznost koju ste osećali i osećaj većeg mira i nade će vam prožimati energiju. Imaćete veći osećaj poverenja u ono što sledi, a to će vam omogućiti da počnete da eksperimentišete sa idejama koje ranije niste razmatrali. Uživajte u putovanju, ali ne zaboravite da uživate i u trenutku.

Izvor: Sensa