Astrolozi predviđaju da će oktobar biti mesec kosmičkih promena, a tu energiju donosi nam mlad Mesec u Vagi koji će osvetleti našu sudbinu od 6. oktobra. Mlad Mesec donosi element vazduha i može biti gorivo za inspirativne ideje i nove načine razmišljanja o životnim stvarima. Jaki element vazduha takođe može pokrenuti vetrove promena, vodeći nas da otvorimo svoj um za nove mogućnosti.

Osim Meseca, u znaku Vage su Sunce, Merkur i Mars. Energija Vage je pronalaženje ravnoteže, traženje sredine i sagledavanju stvari sa obe strane. Vaga ima dar da može uravnotežiti apsolutno svaki segment života, pa svako dobija svoje parče kolača. Ovo je period jedinstva i harmonije, pa posebno ga iskoristite za unapređenje emotivnih i ljubavnih odnosa.

Na dubljim nivoima, energija Vage odnosi se na saradnju. Radi se o radu u harmoniji sa drugima, sa prirodom i sa celim životom. Ali, Vaga nas i opominje da sada ne treba da se trudimo da se dopadnemo drugima, da se pretvaramo i prilagođavamo kako bi u ljudima izazvali varnice. Sada je trenutak da se dopadnete sebi - baš takvi kakvi ste, bez vela zablude.

Mlad Mesec donosi uvek fantastično vreme za promene i postavljanje temelja za nove navike, pa ako postoje stvari koje više ne funkcionišu u vašem životu, ovo bi bilo savršeno vreme da napravite neke izmene i unesete više ravnoteže u svoj život. Gde ste previše davali ili primali? Kako možete promeniti ovu dinamiku da biste stvorili više ravnoteže i harmonije?

Jupiter, koji trenutno putuje retrogradno u znaku Vodolije veoma je aktivan tokom mladog Meseca u Vagi. Kao planeta obilja, podseća nas da živimo u svetu punom mogućnosti i da imamo izbor za sve u životu. Takođe, ukazuje da u ovom svetu postoji mnogo nepravdi, ali mi možemo probuditi ljubav u svom srcu i pronaći načine da stvorimo osećaj ravnoteže iznutra.

Ako smatrate da energija obilja nedostaje u vašem životu, razmislite koliko negujete i razvijate zahvalnost. Kada ste zahvalni, velikodušni i verujete da je sve taman, a i da će doći bolje, onda bolje zaista i dođe. Oktobarski mlad Mesec je divno vreme da se povežete sa obiljem, da znate da ste ga dostojni, da ga primite, da se napunite njime, a zatim da ga podelite sa nekim kako bi došlo do te magične oktobarske ravnoteže.

Istog dana, 6. oktobra, kada je mlad Mesec i Pluton počinje direktan hod i pojačava našu moć, energiju, percepciju. Pluton je planeta ponovnog rođenja i transformacije. Ponekad može doneti duboke i dugotrajne završetke, ali to je samo zato da bismo uzeli ono što je prošlo i prepravili ga u nešto novo. Pošto je Pluton bio retrogradan u poslednjih nekoliko meseci, osvrnite se na vremenski period između oktobra 2020. i aprila 2021. Šta je nestalo, a šta se ponovo rodilo u tom periodu perioda? Kako ste se transformisali?

Kombinacija Plutonove i Mesečeve energije podstiče vas da razmislite o transformacijama u svom životu. Budite ponosni na sebe kada ste otpustili i napustili ono što nije valjalo, a srećni zbog toga što ste imali hrabrosti da prigrlite nešto drugo.

Iskoristite ovaj novi mesečev ciklus za stvaranje, pozitivne promene i dupliranje svega što je dobro u životu. Neka magija krene!

Izvor: Sensa