Merkur 4. februara završava svoje retrogradno kretanje i svakog od nas očekuju promene i otvara se nova etapa života. Mnogo zavisi od toga koje ste lekcije izvukli i savladali tokom retrogradnog Merkura, kao i kako možete iskoristiti to dragoceno iskustvo. Merkur, planeta komunikacije, izlazi iz retrogradnosti i prelazi u sazvežđe Jarca. Ovo je period kada se treba fokusirati na svoje glavne životne ciljeve, izgradnju karijere i odnose sa ljudima. Zvezde poručuju da je sada vreme da se fokusiramo na stvari koje su zaista važne. Neophodno je razmišljati o dugoročnim planovima, birajući opcije koje će brzo dovesti do planiranih ciljeva.

Merkur može imati snažan uticaj na to kako komuniciramo, razmišljamo i planiramo. Jarac je zemljani znak kojim vlada Saturn i poznat je po svom čvrstom stavu i sposobnosti da se strmoglavo uroni u rešavanje svih problema. Saznajte šta svaki horoskopski znak očekuje kraj retrogradnog Merkura od 4. februara:

Ovan

Ovnovi će moći da započnu novo uzbudljivo poglavlje u svom životu. Posle perioda kada nisu razumeli kojim putem da krenu, sada će moći da nađu odgovore čak i na veoma teška pitanja i krežu se napred u najvažnijem pravcu.

Bik

Za Bika, vreme je da ispravno odredite svoje prioritete. Univerzum pruža odličnu priliku za izgradnju dugoročnih planova, pa pokušajte da ovo efikasno iskoristite i fokusirajte se na ono što zaista odgovara vašim najdubljim željama. Zvezde su uz vas i pomoći će vam u svemu.

Blizanci

Blizanci treba da veruju u sebe svim srcem. Ako imate ideje koje želite da realizujete, nemojte ih odlagati za kasnije, jer možete propustiti neverovatne prilike. Sada je vreme da izađete iz svoje zone komfora, rizikujete i borite se za svoje snove.

Rak

Mnogi Rakovi su predugo iskusili mnogo stresa i anksioznosti. Vreme je da se nakratko vratimo u prošlost da se oslobodimo svih negativnih misli i povratimo sposobnost uživanja u lepom. Naučite da živite u sadašnjosti, jer se pravi život ovde i sada dešava.

Lav

Primarni zadatak Lavova je da se izvuku iz uticaja ljudi oko sebe, jer niko drugi zapravo ne zna ko su i šta ih čini srećnim. Naučite da slušate svoje srce i dozvolite svojoj intuiciji da vas vodi. Birajte svojom dušom, a ne umom, i bićete tamo gde treba da budete da biste živeli onako kako ste o tome sanjali.

Devica

Device se ne moraju plašiti promena, jer zahvaljujući njima možete naučiti veoma važne stvari, posvetiti mnogo vremena samorazvoju i rastu kako biste postali najbolja verzija sebe. Buduće promene su prilično teške, ali na kraju će doneti mnogo dobrog i pomoći vam da pronađete pravu sreću.