Poslednjih nekoliko nedelja, Merkur je bio u retrogradnoj fazi. Merur je planeta komunikacije, a kada je retrogradan mnoge poruke ostanu ne poslate, rekli smo nešto što nismo želeli, stvari se kvare, planovi odlažu - nastaje jedan opšti haos. Kada 4. februara Merkur krene direktno nećemo baš odmah osetiti olakšanje, jer će Merkur biti u senci, ali svakako će nam prijati ova planetarna promena. Sada se možete posvetiti ljubavnim, poslovnim ili finansijskim planovima i u cilju njihovog ostvarenja primeniti lekcije koje smo naučili.

Merkur je direktan i donosi mnogo promena, prilika i situacija koje menjaju život. Zato je važno da imamo otvoren um i da negujemo svoje stavove. Ovo je izuzetno dobar i povoljan period za vas - podstaknuti smo da napravimo stvarnu promenu u našim životima, tamo gde nam je najpotrebnija. Kako bi došlo do plime dobrih stvari, važno je da promenite način razmišljanja i fokusirate se na pozitivno.

29. decembra Merkur je bio u konjunkciji sa Plutonom. Ovo može biti aspekt koji je pomalo opsesivan ili nejasan. Ako se sećate da ste bili pogođeni u decembru nekim temama i pitanjima, moguće je da ćete biti ponovo kada ovaj aspekt bude poslednji put prošao 11. februara. Mogu se pojaviti ista ta pitanja iz decembra o kojima ste razmišljali. Zapitajte se da li postoji neki nedovršeni posao o kome treba da se brinete? Šta možete učiniti kako biste stvari završili na dobar način? Poruka ovog direktnog Merkura: Ponekad da biste krenuli napred, prvo morate da se osvrnete unazad.

Kraj retrogradnog Merkura donosi poseban udarac nove energije. Direktni Merkur će takođe formirati trigon sa lunarnim severnim čvorom sudbine. Energija će biti pozitivna i sudbonosna, a naše pojačane moći mogu učiniti da se posvetimo stvarima koje su nam važne. Merkur se neće u potpunosti kretati svojom normalnom brzinom do 23. februara, što znači da imamo vremena da ponovo procenimo i razmislimo o tome šta se desilo tokom plesa planete unazad.

Zato se od 4. februara opustite, uživajte u svojim vizijama i postanite svesni da vi možete baš sve što želite!

Izvor: Sensa