Kako ostvariti svoje želje? Šta je ono što nas sprečava da ostvarimo svoje snove? Čovek je biće satkano od želja i snova, a nikada nije kasno da kreirate novi cilj i novi san. Često postoje određene blokade unutar nas koje nas sprečavaju da krenemo putem ostvarenja, a teško ih je osvestitit i osloboditi ih se.

Pitali smo doktorku MonuMaličević - Šta je ono što čoveka sprečava da ostvari svoje želje i postane najbolja verzija sebe?

"Ono što sprečava čoveka da ostvari svoje želje je nedostatak vere. Da, ako zaista verujemo da se naše želje mogu ostvariti, uvek ćemo obraćati pažnju samo na način da ih ostvarimo. Vrline kao što su upornost i istrajnost su veliki blagoslov za osobu, ali isto tako su kvalitet koji se može steći. Pomoću njih i vere sigurno stižemo do cilja. Setimo se da smo rođeni sa svim vrlinama, a da je naš izbor koje od njih ćemo negovati ili razviti."

Kako onda probuditi najbolju verziju sebe i započeti put samoostvarenja - "Najbolja verzija nas je ona koja je stvarna. Ne ona koju društvo ili porodica očekuje od nas. Kad je čovek svoj, iskren sa sobom i drugima, nežan prema sebi i prihvata sebe na svim nivoima, tada se događa magija, cvetanje autentičnosti i osećaja da smo ostvareni. Ne treba osuđivati ako neko uspeh vezuje za materijalno blagostanje, decu ili partnerski odnos, to je kod svakoga od nas drugačije. Ako se upustimo u lični razvoj, najčešće spoznajemo sa je sve važno da bismo se osećali ispunjeno i bili najbolja verzija sebe. Holistički, zaokružen i balansiran čovek je zadovoljan i radostan čovek." - dodaje Mona Maličević.

Doktorka Mona Maličević objašnjava da nam u manifestaciji želja mogu pomoći i kristali: "Zavisi koje želje imate. Za manifestaciju nam generalno mogu pomoći roze kvarc, citrin, čađavac, magnetiet i dijamant."

Mona Maličević je doktor medicine i akademski specijalista mikroskopije i ćelijske biologije. Mona je predavač i organizator jedinstvenih seminara koji su spoj znanja iz oblasti konvencionalne medicine, najnovijih istraživanja sa zapada sa drevnim znanjima istoka i istočnjačke filozofije spaja pod istim velom kako bi holistički pomagala što većem broju ljudi. Svojim zalaganjem na društvenim mrežama promoviše zdrav životni stil i podiže svest o prevenciji poremećaja zdravlja. Kroz gostovanja na televiziji i intervjue u časopisima koji se bave temom zdravlja želi da upozna ljude sa njihovom veličanstvenom prirodom, regenerativnim sposobnostima tela i samoisceliteljskim mogućnostima. Na njenom sajtu je istaknuto - Čoveka treba motivisati, ohrabriti i obezbediti informacijama na koje načine može da pomogne sebi i živi ispunjenim životom.Takođe, treba ih podstaći da idu za svojim snovima, ne odustaju kada je teško i ne ide po planu i ojačati ih u veri u dobro.

Izvor: Sensa