Prema legendi, ovu tehniku je razvio monah koji je težio da pronađe istinski efikasan metod ispunjavanja želja, koji od praktičara zahteva malo ili nimalo napora. Metoda se vekovima pokazala kao vrlo moćna, a po verovanju, za ostvarenje velikih želja potrebno je malo više vremena, dok se srednje i manje želje mogu mnogo brže ostavriti. Mi sami određujemo složenost svoje želje i približni vremenski okvir u kojem smo spremni da se ta želja ostvari.

Veruje se da je ovu tehniku pre više od tri veka stvorio tibetanski monah koji se jednom u svojoj molitvi obratio Univerzumu i poželeo da poboljša svoje znanje i da pronađe metode za ostavrenje želja bez velikih napora. Svemir ga je čuo i te noći je monah došao na ideju da stvori meditacije posvećene ispunjenju želja.

Meditacija koja ispunjava želje je intuitivna, ona sadrži osnovna pravila, ali je možete i prilagođavati sebi. Meditaciju je poželjno izvoditi svakodnevno (možete raditi 1 slobodan dan nedeljno), sve dok se ne postigne željeni rezultat. Optimalno vreme za meditiranje na ovaj način je od 13:00 do 15:00. Meditacija se izvodi u tihom i provetrenom prostoru.

Lezite na leđa, umirite tok misli i zatvorite oči. Fokusirajte se na tamu zbog zatvorenih očiju kako biste umirili um. Polako i postepeno zaranjate u granično stanje između sna i budnosti. Počnite da se fokusirate na svoju želju i vizualizujte je u potvrdnom obliku, odnosno kao da se već ostvarila. Počnite da izgovarate afirmativne poruke naglas. Na primer: "Brzo sam dobio ... (potrebnu količinu novca, unapređenje ili nešto drugo)." Takav kod deluje na podsvest, podstičući ga da ispuni želju tako da izjava odgovara stvarnosti.

Tokom mentalnog ponavljanja želje fokusirajte se na svoju intuiciju i na unutrašnji glas. Na kraju postepeno otvorite oči i zahvalite se
Univerzumu na pomoći.

Meditacija nije samo tehnika koja nam može pomoći da ostvarimo želje, već ima brojne blagodeti po mentalno zdravlje. Osoba koja redovno vežba meditaciju:

  • postaje mnogo mirnija i uravnoteženija
  • manje podložni stresu i negativnim uticajima
  • oseća nalet snage i energije
  • izgleda mladoliko
  • motivisana je i optimistična

Izvor: Sensa