Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA ZNATE DA LI SE NEKOME DOPADATE: Srpski psiholog otkriva tajne ljubavne signale

Kada se nekome dopadate on šalje ljuabvne signale - srpski psiholog otkriva na šta treba obratiti pažnju!

  Izvor: Shutterstock

Psiholog profesor dr Žarko Trebješanin proučavao je ljubavne signale i napisao naučni rad "Jezik tela u udvaranju", a ono što nas sve interesuje jeste - kako da otkrijemo da li se nekome dopadamo nakon što mu pošaljemo signale zavođenja.

Postoji pet faza udvaranja koje su istaknute u knjizi "Ljubavni signali" Dejvida Givensa koje je profesor Žarko Trebjašanin koristio u svom naučnom radu. To su privlačenje paćnje, kao prva faza, druga faza je odgovor na prvu fazu, treća faza je verbalna komunikacija, četvrta je dodir, a peta je vođenje ljubavi.

Pročitajte još

"Treba gledati vrlo suptilne signale i čitati ih jer svaki sledeći korak podrazumeva da li ste ovde uspeli. Svaka ta faza, svaki čin ima svoj cilj i specifične neverbalne, ljubavne signale, pogled, kinezička komunikacija, gestovi pokreti, negde prostorna komunikacija, stavovi koji se zauzimaju, položaj tela, a negde može biti glas, a kasnije dodir," izjavio je psiholog Žarko Trebjašanin u emisiji Agape.

 zarko trebjesanin psiholog o signalima ljubavi Izvor: Youtube, Printscreen, Agape

"Prvi čin udvaranja odvija se na daljinu, ako smo na distanici osim odeće i vizualnih signala javlja se pogled. Pogled je jedan vrlo moćan vid komunikacije i ako nekoga gledate u oči netrmice to izaziva neprijatnost, osim kod zaljubljenih koji mogu da se pola sata gledaju i uživaju. Pošalje se taj malo duži pogled oko 3 sekundi. Posle tih pogleda, osmeha i gestova, očekuju nas tajni signali. Čekamo da vidimo koliko su naši signali bili uspešni i da li je odgovor pozitivan. "

Ovde dolazimo do druge faze zavođenja u kojoj možemo otkriti da li se nekome dopadamo nakon što smo mu poslali ljubavne signale.

Saznajte i...

"Ukoliko čovek koga gledate uopšte vas ne gleda ili okrene leđa ili gleda na sasvim drugu stranu, to je jedan signal da niste uspeli," ističe profesor.

Prema rečima profesora, osoba treba da pročita kakav je utisak ostavila i da li se drugoj osobi dopada. Znakovi odobravanja i dopadanja mogu biti osmeh, pogled ili malo duži stisak ruke. Međutim, važno je da se ovi znaci ne protumače pogrešno, jer osmeh može biti i znak ljubaznosti i naklonosti, možda u nemu nema ničeg erotskog. Ipak, bolje je pokušati pa pogrešno protumačiti signale, nego ne pokupati i izgubiti šansu za ljubav.

Osmeh ili pogled su nešto što najviše emituje ljubavne signale, pa ukoliko ih primetite i osetite da je osoba otvorena prema vama, vrlo je verovatno da joj se dopadate.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj