Tantraje praksa koja kombinuje pokret, dah, meditaciju, dodir i zvuk kako bi se aktivirale određene čakre u energetskom sistemu.

Kada naučite da vežbate tantru, postajete više prilagođeni svom telu, onome što mu pruža zadovoljstvo i načinu na koji ono oseća zadovoljstvo. To vam omogućava da bolje obratite pažnju na telesne želje i potrebe i da se uverite da su ispunjene.

Tantra nije usredsređena samo na dostizanje višeg stanja svesti uma i tela. Može se raditi i o stvaranju dublje, skladnije veze sa partnerom.

Kada vežbate tantru, vi i vaš partner naučite da budete fizički svesni i duhovno prisutni, hraneći se jedni drugima energijom koja nastavlja da raste i nakon što završite sa vođenjem ljubavi.

Energija koja teče kroz naša tela tokom tantričkogseksa, može poboljšati orgazam, ali uspostaviti dublju emotivnu i seksualnu konekciju sa partnerom.

Kako biste doživel savršeno tantičko iskustvo, prvo pravilo je da ne žurite i da sve radite umereno sporo, nežno i zajedno se fokusirate na dah.

 U prostoriji napravite prijatnu atmosferu, podesite temperaturu, zapalite sveće i pustite opuštajuću muziku. Tantra je vid meditacije, pa se za nju tako i pripremite.

Evo kojih 7 tantričkih saveta vam mogu pomoći da poboljšate vođenje ljubavi:

  1. Ne morate biti goli. Možete početi odeveni i ostati odeveni ili ukloniti svaki centimetar tkanine. Ključno je da radite sve što vam omogućava da se osećate prijatno. Da li to znači biti go ili ne, zavisi od vas.
  2. Obratite pažnju na dah. Duboko i sinhronizovano disanje sa partnerom vitalni jeo deo tantre. Fokusirajući se na dah, dozvoljavate sebi da budete prisutni u trenutku i uronite u iskustvo.
  3. Angažujte sva svoja čula. Zapalite neke mirisne sveće. Pustite senzualnu muziku. Polako dodirujte sebe ili partnera. Zagledajte se u oči. Uživajte u ukusu poljubaca vašeg partnera. Angažovanje svih čula tokom vežbanja tantre pomoći će vam da potpunije osetite svaki prijatan osećaj.
  4. Polako. Važan deo tantre je učenje dubljeg osećaja i doživljavanja. A način da se to uradi je polako. Ne žurite sa tantrom - umesto toga, opustite svoj um i uživajte u svakoj sekundi i svakom dodiru.
  5. Istražite celo svoje telo i telo svog partnera. Polako milujte rukama telo ili partnera. Dozvolite mu da istraži vaše telo, i vi istražujte njegovo. Fokusirajte se na dodire usnama.
  6. Eksperimentišite. Uradite ono što do sada niste radili, izađite van okvora i granica, opustite se i predajte se trenutku.
  7. Predigra. Važno je da sve ide polako, nežno, senzualno i da imate predigru. Uključite meditaciju u predigru i fokusirajte se na duboko disanje

Izvor: Sensa