Merkur je kao starogrčko božanstvo bio veseljak i varalica. Skrivene u našoj glavi, naše misli ponekad i sa nama samima izvode trikove! Koliko puta smo došli do pogrešnog zaključka, lagali i sebe i druge. Tumačeći simboliku Merkura i povezujući je sa temeljnim životnim energijama Sunca i Meseca, dobijamo zanimljiv uvid u način rada našeg uma, stvaranja našeg specifičnog sistema uverenja i način komunikacije.

Pripadnici zemljanih znakova su vrlo perceptivni. Njihova sposobnost pažljivog posmatranja proizlazi iz duboke povezanosti sa stvarnošću. Utisci se obrađuju kroz prizmu praktične primenljivosti. To je objektivan um koji nastoji da što tačnije proceni svaku situaciju. U načinu razmišljanja nema vizionarstva ili preterane romantike, ali tu je praktičnost koja postiže stvarne rezultate. Apstrakcije su takođe gubitak vremena.

Sve prikupljene informacije i utisci se pažljivo analiziraju. Treba sagledati dobre i loše strane, a lako mogu zamisliti najbolje i najgore ishode. Jarac je posebno sklon zabrinutosti jer bolje od ostalih uočava moguće opasnosti. Devica može da se izgubi u detaljima i kriticizmu, a Bik je posebno osetljiv na sve što bi moglo zapretiti sigurnosti. Analitičnost stvara utisak promišljenosti i opreza, a ponekad i usporenosti. Ali to je potpuno površan utisak, jer se iza opreza krije moćan i dobro organizovan um. Zemljani um će lako isplanirati i sagledati svoju buducnost.

Metodičnim pristupom zemljani znakovi se odlično snalaze u svemu što pomaže savladavanju životne stvarnosti, posebno su dobri sa brojevima. To naglašava organizacione sposobnosti, pa će se zemljani um osećati dobro baveći se administrativnim poslovima koji su smrtno dosadni vatri ili vodi.

Zemljani znakovi su u komunikaciji skloni preciznom izražavanju i racionalnom korišcenju reci. Ne ubrajaju se u astrološke brbljivce, poput vazdušnih ili vatrenih znakova. Nema preterivanja, niti potrebe za prikrivanjem istine. Vrlo su retke situacije kad se zemljani znakovi upuštaju u ogovaranja ili laži, i to samo ako postoji stvarna pretnja za njihovo napredovanje ili sigurnost. U komunikaciji vam neće upadati u reč, mogu vas pažljivo slušati i precizno odrediti u čemu je vaš problem.

Ponekada ostavljaju utisak povučenosti i prilično su tihi, a kako bi unapredili komunikaciju, trebalo bi da se opuste i dopuste sebi više spontanosti i veselja.

Kako komuniciraju vodeni znakovi

Kako komuniciraju zemljani znakovi

Kako komuniciraju vazdušni znakovi