Uz pomoć astrologije moguće je odrediti periode u kojima kretanja planeta mogu da naruše ravnotežu i otvore put bolesti. To rano upozorenje može da vas podstakne na sistematski pregled koji dugo odlažete ili da se na vreme pobrinete za svoje zdravlje.

Pripadnici vodenih znakova su vrlo senzibilni pa lako upijaju negativnosti iz okoline. Zdravlje im je dobro, ali promenljivo, baš kao i njihova osećanja. Voda u telu upravlja telesnim tečnostima, poput krvi i limfe, žlezdama sa unutrašnjim izlučivanjem i reproduktivnim sistemom. Voda podmazuje, hladi i ispire telo. Pripadnici vodenih znakova imaju spor metabolizam, lako nakupljaju kilograme, a i voda im se zadržava u telu. Osetljivi su na viruse, bakterije i gljivice. Zdravlje bi trebalo da održavaju fizičkom aktivnošcu, umerenim unosom vode, pažljivo odabranom ishranom i ubrzavanjem metabolizma.

Rak

Raku simbolično pripadaju grudi i želudac. Emotivni Rak lako menja raspoloženja i vrlo brzo fizički reaguje na sve što proživljava. Na negativne emocije reaguje bolovima u želucu, koji mu je veoma osetljiv. Hrana mu daje sigurnost, što izaziva debljanje. Neravnoteža se vidi u problemima sa želucem, pa cak i čirom. Sve to izazivaju negativna osećanja koje Rak zadržava u sebi umesto da ih izbaci.

Zdravlje je najbolje održavati vežbanjem i kreativnim aktivnostima, uz pomoć kojih uči da kontroliše svoja osećanja.

Škorpija

Škorpiji u astrološkoj anatomiji pripadaju reproduktivni organi i genitalije. Intenzivna Škorpija je snažnog zdravlja i brzo se regeneriše. Posebno joj je važan uredan seksualni život, bez ekstrema. Ravnotežu može da naruši preteranom potrebom za kontrolom, što izaziva probleme sa reproduktivnim organima, neredovne ili bolne menstruacije kao i upale bešike.

Redovnim čišćenjem organizma detoksikacijskim programima na fizičkom nivou i praštanjem na emotivnom uspeće da održe ravnotežu.

Ribe

Ribama pripadaju stopala, limfa, žlezde sa unutrašnjim izlučivanjem. Pripadnici tog znaka su vrlo osetljivi, lako dobiju viroze, prehlade, a preti im i opasnost od trovanja hranom. Svako dublje emotivno razočarenje će im oslabiti imunitet pa je ponekad teško otkriti pravi uzrok bolesti. Vrlo su osetljive na visoke i niske temperature kao i na lekove i alkohol.

Ravnotežu će najbolje održati zdravom hranom sa što manje veštačkih dodataka. Prija im masaža stopala, koja moraju posebno da neguju.