Horoskop otkriva da će retrogradni Saturn početi 5. juna i trajaće sve do 23. oktobra 2022. godine. Ovaj udar planete može imati potupano razuličit uticaj na svaki horoskopski znak, kod nekih će izazavati napetost, potrebu za kontrolom, apatičnost... Sa druge strane, imaće i svoje pozitivne strane - organizacione sposobnosti, fokusiranost, sposobnosti istrajnosti ka svom cilju, dobrota, mudrost, duhovnost...

Saznajte kako će retrogradni Saturn u Vodoliji uticati na vaš znak:

Ovan

Predstavnici ovog znaka će trenirati strpljenje i izdržljivost. Važno je da se više posvete partneru. Pogledajte šta vam u ovom odnosu ne odgovara, šta treba promeniti. Ako nemate partnera, razmislite o tome šta očekujete od osobe sa kojom želite da započnete vezu. Sredite svoje želje kako bi se sredio i aspekt ljubavi.

Bik

Ovaj znak se može osećati neprijatno zbog finansijskih kašnjenja, ali morate naučiti da prihvatite situaciju. U ovom slučaju se oslobađa vreme za razmišljanje, analizu, zaustavljanje i pitanje: "Da li treba ovo da uradim?"; "Da li ovo odgovara mojoj svrsi?" Postavljajte sebi ova pitanja što češće možete dok ne budete na putu vaše sopstvene sudbine.

Blizanci

Moguće su poteškoće u komunikaciji. Pokušajte da s eoslobodite nezdravih navika. Da biste vratili harmoniju, morate formirati drugačiji način ishrane. Smanjite meso, uključite što više svežeg voća i povrća. Pošto je znak Blizanaca povezan sa komunikacijom, u ovom periodu je povoljno je raditi na retortičkim sposobnostima.

Rak

Tokom retrogradnog Saturna, oko sebe ćete imati prelepu kosmičku energiju, koja može pomoći u ličnoj transformaciji. Dobro je vreme da odvojite nekoliko trenutaka za razmišljanje, posebno kada je u pitanju ispitivanje vaših ličnih uverenja i obrazaca ponašanja. Možda ćete se osećati kao da trčite u krug ili da ste opsednuti u određenim tačkama ove retrogradnosti, ali to je samo zato da univerzum može da ukaže gde treba da dođe do promene. Nemojte se plašiti da ispustite ljude ili situacije koje vam više ne služe, to će vam samo pomoći da se na kraju osećate obnovljenije.

Lav

Ova retrogradna faza bi se mogla osećati kao test za vaše odnose, ali pokušajte da ne klonete duhom, hrabri Lavovi. Moguć je konflikt sa romantičnim partnerom, a vaše razlike mogu biti očiglednije nego ikada ranije. Važno je naučiti kako da prevaziđete svaki sukob koji se pojavi kada su u pitanju srčane stvari. Ako na kraju dana ne možete da nađete način da se slažete, možda je vreme da krenete dalje.

Devica

Slušajte svoje telo i obratite pažnju na svoje zdravlje tokom ove retrogradne faze. Vaša želja da pomognete drugima mogla bi postati neodoljiva, a univerzum bi vas mogao staviti na tajm-aut ako ne odvojite neke mirne trenutke za sebe. Bilo da se radi o nekoliko minuta samoće tokom radnog dana ili cele noći, nemojte se osećati loše zbog toga što date prioritet sopstvenim potrebama. Zapamtite da nikome niste dobri ako niste dobri prema sebi.