Retrogradni Merkur se završava 3. juna, ali da li je ovde kraj njegovom negativnom uticaju? Od 10. maja osećamo uticaj Merkura u retorogradnom hodu - možda su se neki planovi odložili, klijenti otkazali, aparati pokvarili, nešto smo izgubili ili su poruke i informacije kasnile... Ali od 3. juna Merkur kreće direktno, i iako neće biti naglih promena u prvim danima, svakako možemo osetiti olakšanje.

Astrolog DušanVeličković u emisiji 150 minuta objasnio je - "Retrogradni Merkur kreće direktno 3. juna, ali to su mala pomeranja, on će da stoji naredna tri dana, biće na jednom stepenu. Ipak, dobro je da ne ide unazad i ne pravi haos... Biće ovo period za jedno dubokumo razmišljanje. Još par dana biće sitnih problemčića, ali od 3. juna kreće i ispravlja greške koje je pravio."

Međutim, osim Merkura u direktnom hodu, astrolog je doneo još jednu dobru vest - Aldebaran, najsjajnija planeta u sazvežđu Bika trenutno donosi posebne darove za sve horoskopske znakove.

"Trenutno na nebu je mlad Mesec, Mesec i Sunce su na devetom stepenu Blizanaca gde se nalazi jedna kraljevska zvezda Aldebaran koja daje sreću - ona je jedna od četiri kraljevske zvezde. Daje sreću u svim novim počecima, to je kapija istoka. Ta konjunkcija pratiće nas narednih 10-ak, 15 dana. Ona će nam pomoći da ispravimo sve ono što je Merkur pokvario i upropastio. Daje sreću onima koji su odvažni da krenu nešto novo u narednih nedelju dana." - objasnio je Dušan Veličković

Ako želite da započnete nešto novo i promenite u svom životu, prema mišljenju astrologa ovo je pravi period za to. Napomenuo je da su mnoge planete u svojim znakovima, pa su različiti pozitivni aspekti rešeni "da nas poguraju sa mesta".

Iskoristite nakonost planeta!

Izvor: Sensa