Mlad Mesec sužava našu percepciju fokusirajući nas na jedno važno pitanje, jednu situaciju koju treba da vidimo bolje, upotpunimo, postanemo svesni.

Predstojeći mlad Mesec u Blizancima, koji se održava 30. maja u 12.30, pokriva teme vezane za komunikaciju, odnose sa ljudima i okolinom, učenje, razmenu informacija, kao i naš način razmišljanja o onome šta se dešava.

Vladar ovog mladog Meseca je Merkur koji je u Biku i još uvek je retrogradan. Posle 3. juna, kada krene napred, biće nam jasno šta treba da rešimo, koje odluke da donesemo, kako da pristupimo nekim okolnostima u životu. Put se raščišćava, misli su složenije, a mi smo odlučniji da krenemo u osvajanje novih ciljeva. Tome pomaže bliski kontakt Marsa i Jupitera u Ovnu, koji budi hrabrost i daje nam dovoljno energije i ohrabrenja.

Iako možemo imati utisak da smo trenutno zaglavljeni ili da nam neka ograničenja ne dozvoljavaju da počnemo, imajte na umu da svaka promena zahteva strpljenje. Dajte sebi vremena da bolje vidite, razumete, postanete svesni svojih resursa i budete sigurni u ono što želite. Umesto da pričate puno o sebi i svojim problemima drugim ljudima, pokušajte da razgovarate sami sa sobom. Zapišite svoje misli, zapišite svoja osećanja na papir.

Ponekad sami sebe blokiramo, sabotiramo. Spuštamo nogu, zaglavljujemo se u istim izazovima, ponovo ih stvaramo kako bismo postali svesni tog obrasca i shvatili da je promena jedini mogući način ako želimo da izađemo iz lavirinta u koji smo zalutali.

Ako postoji strah, prihvatite ga i idite sa njim.

Ako postoji sumnja, može postojati strah od promene, šta bi ta promena mogla doneti, pa je lakše stajati na mestu. Naizgled lakše.

Ako treba nešto da kažete, recite.

Slušajte sebe.

Zapitajte se šta zaista želite?

Taj jedan korak nas čeka. Uradite to, nakon toga će sve biti lakše.

Ovaj mlad Mesec nam priča upravo tu priču, priču o promeni koja je neophodna da bismo napredovali i stvarali bolje za sebe. Ali u isto vreme postoji blokada, otpor, strah koji nam možda neće dozvoliti da se pomerimo. Kada napravimo korak napred, naši strahovi će se smanjiti. Često najveći strahovi žive u našim glavama. Izlečite svoje mentalne programe koji oduzimaju mir i sreću dana. Kada smo u neravnoteži, kada govorimo jedno, a radimo drugo, vrtimo se u krug.

Šta god da vas čeka u narednim danima, neka vas vodi napred.

Budite otvoreni za učenje i sticanje novih znanja. Oslobodite misli koje vas blokiraju. Naučite da smirite svoj um. Meditacija može biti od pomoći kao i disanje.

I krećite se sopstvenim tempom i u skladu sa mogućnostima.

Astrolog: Julijana Oremović