Sigurnost i senzualnost

Kada Mars 5. jula uđe u znak Bika, pred nama će biti izuzetno produktivnih mesec i po dana. Pokreće nas potreba da uvećamo svoju materijalnu sigurnost, a krase nas promišljenost i upornost. Želimo da svoju energiju, vreme i znanje usmerimo tako da sa što manje napora postignemo maksimalne rezultate. I u tome možemo da budemo jako uspešni uz vrlo konkretne rezultate. Mars u senzualnom Biku ima i romantičnu stranu koja nas ohrabruje na ljubavna osvajanja, na spontano uživanje u telu i seksualnosti.

Prepoznati pravu priliku

Uz pun Mesec u Jarcu 13. jula postavljamo sebi ozbiljna pitanja o budućnosti. Može da postene izraženiji osećaj nesigurnosti vezan uz posao i stabilnost postojećeg načina života, ali ne dopustimo da nas obeshrabri stalna pretnja krizom. Upravo sada možemo da osvestimo da svaka kriza nosi mnogo mogućnosti i da sreća prati hrabre. Zato širom otvorimo oči kako bismo prepoznali pravu priliku koja sigurno postoji negde nadohvat ruke.

Rasvetliti tajne

Misli su nam zaokupljene temama koje inače izbegavamo kad se Merkur 18. jula suoči s mračnim Plutonom. Ova energija je odlična za učenje i koncentraciju, duboka istraživanja, emotivne i psihološke teme. Spremni smo zaroniti duboko u sebe, rasvijetliti tajne, tražiti istinu premda ona često nije ugodna i može zaboljeti. Pripazimo da oštrim rečima ne ostavimo utisak bezobzirnosti, da ne izazovemo svađe i ne povredimo one do kojih nam je stalo.

 Sunce se vraća kući

Sunce ulazi u znak Lava 23. jula u 22.08 sati, znak kojim vlada i gde se oseća kao kod kuće. Za kraljevski doček i dobro raspoloženje zaduženi su Merkur i Jupiter, što znači da ulazimo u razdoblje velikih ideja, velikodušnih gestova, romantičnog raspoloženja i puno kreativne energije. Sunce u Lavu budi u nama dostojanstvenu samosvest i uz podršku Jupitera osećaj da nam život daje podršku. Ništa ne može da zaustavi naše želje i ciljeve. Zablistajte u punom sjaju svoje posebnosti.

Kad nije sve po mom

Premda su tradicionalni srećonoše koji se odlično slažu, Venera, planeta ljubavi i obilja, i Jupiter će 25. jula imati neke nesporazume. Uz Veneru u Raku tražimo emocionalnu podršku i sigurnost u ljubavi, ali Jupiter u Ovnu ima drugačije zamisli: hoćemo sve i to odmah, tražimo slobodu! Život bi trebalo da bude srećan, a danas nam se čini da nije sve onako kako mi želimo. Zato nastaju nestrpljivost i razdražljivost, teatralno se dižu emotivne bure i oluje. Ali kao što se brzo podigne emotivna oluja, još brže će posle kiše da zasija sunce. Uz malo sreće naći ćemo ravnotežu i sa voljenom osobom ruku pod ruku zakoračiti u nove avanture.

Želje srca

Naše srce uvek dobro zna šta stvarno želimo. Ponekada mu dopuštamo da nas vodi, ponekada se bojimo da pokažemo šta nam je važno, a ponekada prigušimo želje i zaboravimo na njih. Uz mlad Mesec u Lavu 28. jula vreme je da preispitamo sve što nam je na srcu. Sada treba hrabro priznati sebi šta to naše srce želi, probuditi uspavane želje i posaditi seme želja. Trebaće još nešto vremena da se razviju i rascvetaju, ali ako sada pokrenemo svoje stvaralačke porive, osetićemo radost, zaigranost i samopouzdanje. Negujmo svoje talente i budimo velikodušni, otvorimo svoje srce životu!