Svaki horoskopskopski znak ima svoje karakterne crte, vrline, mane, prednosti, slabe tačke... Astrolozi su napravili listu horoskopskih znakova u odnosu na to koji znakovi su najveći energetski vampiri, kao i koji ne crpe tuđu energiju. To naravno ne znači da su rođeni u ovim znacima energetski vampiri, već da u nekim situacijama, na osnovu njihovih karakteristika, mogu biti skloni da se žale, kritikuju i preusmere na neki toksičniji vid ponašanja.

Poslednji na listi su Ribe, Vaga i Jarac, a evo za koje se smatra da mogu biti najveći energetski vampiri:

1. Škorpija - Kada Škorpija nešto naumi, to tako mora da bude. Sve što kažete može biti upotrebljeno protiv vas. Škoprije imaju moć da preokrenu situaciju u svoju korist, posebno kada ne razumete šta smeraju. Mogu vas ubediti u nešto što nije istinito - zato budite pažljivi.

2. Ovan - Ako ga naljutite, pokušaće da vam sruši smaopouzdanje. Oni znaju da kažu negativne stvari koje čak i ne misle. Spremni su da vam kažu sve u lice direktno, ne obazirući se na to da li ćete biti povređeni. A ako prigovorite, onda će samo dodavati novo. Ovaj znak se neće zaustaviti dok ne postigne svoj cilj.

3. Devica - Iako ovaj znak na prvi pogled ne liči na emocionalnog vampira, Device su tome sklone. Device su obično perfekcionisti, a ova osobina ih čini previše kritični prema drugima. Kada ne rade ono što one žele, mogu se pobuniti i ubeđivati vas sve dok ne pristanete. Žele uvek da isteraju svoje, pa makar i ako dovedu u pitanje vašu energiju.

4. Strelac - Oni su obično mirni i dobroćudni, ali ako im se raspoloženje promeni, treba da budete na oprezu. Kada se Strelac naljuti na vas, može postati toksičan i veoma zahtevan. Ako ste, na primer, njegov kolega, on će učiniti da se osećate intelektualno inferiornim u odnosu na druge. Cilj Strelca je da natera sve da misle na isti način kao on.

Izvor: Sensa