Harizmu mnogi objašnjavaju kao nešto neopisivo, nešto što se teško definiše, ali možda bi najpribližniji opis bio da je to energija kojom zračimo, širenje pozitivnih vibracija, sposobnost da se privuče pažnja na prefinjen način... Harizmatična osoba je samopouzdana, spontana, komunikativna, topla, inspiriše druge... Psihološkom harizmom u astrologiji u junskom broju magazina Sensa bavila se Senka Ljubić

Evo kakva harizma odlikuje vazdušne znakove, Bliznance, Vagu i Vodoliju:

"Otvorenost, znatiželja i spretnost u društvenoj interakciji daju ovim znakovima lepu , harizmatičnu auru. Urođena socijalna inteligencija, zanimanje za ljude i znatiželja zbog koje će rado slušati i još radije razgovarati čini ih popularnim i rado viđenim u svakoj društvenoj situaciji. Harizma vazdušnih znakova počiva na snazi znanja i reči, na blistavosti ideja. Veselje i oštroumnost Blizanaca, uglađenost Vage i originalnost Vodolije će pojačati sjaj harizme.

U koju zamku mogu da upadnu vazdušni znakovi?

"To je često nedostatak dubokog saosećanja, zbog čega uprkos srdačnosti i znatiželji ostavljaju utisak distanciranosti. Vole da razgovaraju o osećanjima i analiziraju ih, ali u ključnim trenucima može da nedostaje prave emotivne povezanosti. A tu je i sklonost ka apstraktnim temama, zbog čega se ponekad čini da nisu dobro uzemljeni i zainteresovani za konkretne životne teme. Snaga je u veštini komunikacije, odabiru reči i tona. Nije teško slušati, ali potrebno je jačati saosećanje."

Izvor: Sensa