Snovi su predstava naše podsvesti, preko njih možemo otkriti čak i stvari koje smo duboko u sebi potisnuli. Astrološkinja Senka Ljubić objašnjava kakve snove najčešće sanjaju zemljani znaci Zodijaka - Bik, Devica i Jarac, kao i koje poruke i uvide iz njih dobijaju.

Osobe naglašene zemljane energije život sagledavaju na realističan način. Često vam se čini da je jedino važan vidljivi, opipljivi deo postojanja. Ipak, dobro znate da iza pojavnog sveta postoje bezbrojne nevidljive energije koje ga pokreću, a to budi vašu znatiželju.

Trud oko upoznavanja drugačijih nivoa svesnosti može da osnaži vašu potrebu za kontrolom i da učvrsti osećaj sigurnosti. Kada primetite da poruke koje dolaze na neobičan način u snovima mogu da vam donesu korisne spoznaje i nadahnuće, potrudićete se da zapamtite snove.

Snovi o kući - Element zemlje koji simbolizuje potrebu za stvaranjem sigurnosti odražava se u snovima koji se događaju u kućama ili stanovima. Kuća pokazuje kako je izgrađen, uređen i organizovan unutrašnji prostor psihe. Krov je um, podrum je nesvesno, kuhinja simbolizuje instinktivna osećanja i potrebu za svim vrstama hrane. Prozori simbolizuju odnos prema spoljašnjem svetu, zidovi naše lične granice ili psihološke prepreke. Ako sanjamo da smo u tuđoj kući, nesvesno poručuje da se u svojoj koži ne osećamo kao kod kuće. Ako se radnja sna odvija u podrumu, nešto se značajno događa u našem nesvesnom, a ako smo na vrhu solitera i ne znamo kako da se spustimo, možda previše živimo u umu, nismo uzemljeni.

Snovi o padanju - Snovi u kojima padamo simbol su osećanja da gubimo kontrolu. Verovatno nećemo udariti o tlo, ali osećamo da smo izgubili uporište i najčešće se javlja strah. Možda nam se događaju promene za koje još nismo spremni, a nesvesno ogleda strah od promene koji nam oduzima osećaj kontrole. Ako u slobodnom padu uspemo da poletimo, nesvesno nam poručuje da imamo u sebi sve što je potrebno da se snađemo u novim okolnostima.

Izvor: Sensa