Jedan od najsnažnijih činilaca harizme je samopouzdanje. Ako vas muče osećaj niže vrednosti i nesigurnost u sebe, verovatno nećete prepoznati sve kvalitete i veštine kojima biste mogli da zablistate. Čak i ako ste ih svesni, često se javlja strah od pokazivanja sopstvene izvrsnosti, unutrašnja emotivna blokada koja je navukla guste zavese preko sjaja vaše harizme.

Astrološkinja Senka Ljubić objašnjava koje su tajne harizme vodenih horoskopskih znakova - Raka, Škoprije i Riba:

Poseduju rođenu emotivnu inteligenciju. To podrazumeva emotivni senzibilitet, saosećajnost i intuiciju. Harizma vodenih znakova možda neće isprva bljesnuti sjajem, poput one vatrene ili vazdušne, ali duboka je i snažnija nego što se to na prvi pogled čini.

Na suptilnim nivoima komunikacije, posebno one neverbalne, teku snažne struje privlačnosti i razumevanja iz kojih vodena harizma postaje sve snažnija, posebno kada se još poveže sa temama duhovnosti. Ako veruju svojoj intuiciji, odlično će se orijentisati i snalaziti u svakoj društvenoj situaciji.

Ribe su izrazito harizmatične zbog svoje tajanstvenosti, Škorpije su magnetski privlačne zbog svoje snage, a Rak očarava svojom toplinom. Harizmu vodenih znakova mogu da uguše suviše snažna osećanja koja se otmu kontroli i pretvaraju se u emotivne drame, ponekad ljubomoru ili posesivnost koja guši druge ljude.

Spontano će saosećati, držati kontakt očima, ogledati intuitivno sve što se događa u komunikaciji, a nije loše jačati jasnu komunikaciju i postojano zračiti entuzijazmom.

Izvor: Sensa