Kada Venera pređe u drugi znak, naši životni prioriteti se menjaju, a promene utiču i na naše odnose, kao i na finansijsku stranu života. Od 5. do 29. septembra Venera će biti u znaku Device. Strasti i želje se malo stišaju.

Sada gledamo i vidimo šta je održivo, korisno i produktivno. Žar ljubavi ustupa mesto analitičkom pristupu ljubavi i odnosima. Da li je ovo korisno i dobro? Ima li prostora da se to razvije u nešto ozbiljno? Kako što efikasnije rešiti neke bračne nesporazume? Isto tako, više pažnje posvećujemo poslu i ispunjavanju svakodnevnih obaveza, a manje nam smetaju emocionalne turbulencije.

Sada biramo glavom. Skloniji smo kritikama, sitnice nam smetaju. Češće vidimo šta nije dobro, umesto da fokusiramo pažnju na dobre stvari. Ponekad ne možemo da vidimo šumu zbog drveća. Previše analiziramo, zamaramo se detaljima, a propuštamo širu sliku.

Perfekcionizam, želja da sve bude uređeno, uređeno, da ne kažem savršeno (visoki kriterijumi) je još jedna slaba tačka ovog uticaja jer teško podnosimo nesporazume i svaki sukob doživljavamo kao veći problem nego što on zaista jeste. Dobre strane ovog uticaja su posvećenost i vernost. Tu samo za one koje volimo, spremni smo da pomognemo. Imamo priliku da naše bliske odnose učinimo održivijim, kao i našu finansijsku situaciju.

Nove simpatije se češće ostvaruju kroz posao, kolege, na mestima gde obavljamo svakodnevne obaveze. Posao i posvećenost poslu utiču na odnose, kao i način na koji parovi tretiraju kućne obaveze.

Pokazujemo ljubav i naklonost pružanjem usluga i pomoći jer ovo nije naročito romantična Venera. Malo smo rezervisani, oprezniji kada se otvaramo i potrebno nam je vreme da se prilagodimo promenama i novim okolnostima.

S obzirom da će veći deo meseca sa Marsom biti u izazovnom aspektu, moguće je da nestabilne veze zapadnu u krizu, a u onim vezama gde postoji povezanost i saradnja, dobro je ostaviti više prostora za druženje u paru, daleko od svih obaveza.

Astrolog Julijana Oremović