Moć, slava, gracioznost, misterija, elegancija i tajne ispod osmeha jedne od najmočnijih žena na svetu. Kraljica Elizabeta II je 70 godina bila na tronu Velike Britanije, a sa njenim odlaskom mnogi se vraćaju na njenu prošlost i tumače njen život, postupke i odnose. Nesumnjivo je da je kraljica Elizabeta uspela godinama da ostane jedna od najmoćnijih lidera, a astrolozi ističu da je to povezano i sa njenim horoskopskim znakom.

Kraljica je rođena 21. aprila 1926. godine, u zemljanom znaku Bika, dok je u natalnoj karti Mesec u Lavu. Astrolozi ističu da kraljica ima izražena sva čeitiri elementa energije, pa je tako element Vode čini duboko sasosećajnom i emotivnom osobom. Ipak, usled uticaja Vatre, Zemlje (koja je njen primarni element) i Vazduha, kraljica Elizabeta je uspevala da uravnoteži svoju energiju u svakom elementu kada je to bilo potrebno.

Prema astrološkoj karti, kraljicu Elizabetu II je vodilo srce, ali je imala i veštu sposobnost da posmatra stvari iz logične perspektive i ostane prizemna kada je reč o donošenju odluka. U njenoj natalnoj karti se vidi fiksna energija znakova, što znači da je kraljica imala neverovatnu snagu i sposobnost da se lako i vešto prilagodi promenama. Ovo joj je omogućilo, bez obzira na sve, da prebrodi svaku oluju i zadrži svoje mesto moćnog lidera. Bila je nezaustavljiva, moćna ili borbena, ali sa jednom dominantnom manom - tvrdoglavost.

Astrolozi smatraju da je kraljici, na osnovu njene natalne karte, bilo duđeno da postane dugovečan vladar koji će dugo zadržati snagu, energiju i moć. Kako navode, bnjena natalna karta se ne viđa svakodnevno, i zaista predstavlja čuidesno moćan spoj planeta. Saturn, planeta nasleđa i struktura koja je povezana sa sudbinom i karmom, nalazi se u konjunkciji sa njenim srednjim nebom, otkrivajući da joj je suđeno da bude dugovečna, uporna i vladar koji ima preciznu strategiju, zna kako da ostavri svoje ambicije.

Severni Mesečev čvor nalazi se u njenom sektoru odgovornosti i rada, što ukazuje da je njena svrha oduvek bila da ispunjava kraljevske dužnosti. Takođe, severni čvor je u emotivnom Raku, znaku koji je povezan sa porodicom i emotivnim odnosima, što ukazuje da je kraljica Elizabeta imala sposobnost da stvori duboko i moćno partnerstvo, kao i da se jako poveže sa članovima svoje porodice. Njen ascendent u Jarcu takođe sadrži Mars, koji označava vatrenu sposobnost komandovanja, kao i Jupiter, koji joj je davao sreću i naklonost, kao i poštovanje autoriteta. Venera, planeta ljubavi, u njenoj natalnoj karti ukazuje na nežnost, lepotu i čast.

Aspekti planeta koji su u njenom datumu rpđenja pokazuju i to da je bila vezana za tradiciju, spremna za prevazilaženje prepreka i otporna na okruženje i mišeljenj drugih. Ona je vođena stavovima svojih predaka, ali u sebi je posedovala i vizionarski duh.

Što se tiče astrološke kompatibilnosti sa članovima kraljevske porodice, kraljica Elizabeta se prema navodima astrologa odlično slagala sa princom Harijem koji je rođen u znaku Device, ali u odnosu sa Megan Markl koja je Lav, postoje loše vibracije. Sunce u natalnoj karti Megan Markl u konjunkciji je sa kraljičinim Mesecom, otkrivajući karmičku vezu duše. Međutim, u njihovim aspektima planeta postoji previše dinamičnih sukoba koji otkrivaju borbu za moć i osećaj emocionalnog i intelektualnog neslaganja.

Rođen u znaku Raka (sa Suncem i Mesecom u ovom znaku), princ Vilijam i kraljica na osnovu astrološkog tumačenja imaju velike sličnosti kada je reč o izvršenju profesionalnih, javnih i finansijskih ciljeva. Kraljičino Sunce je u savršenom skladu sa Vilijamovim Suncem, donoseći snažnu vezu punu poštovanja, sličnosti, ali i poštovanja razlika. Kada je reč o astrološkoj kompatibilnosti sa Kejt Midlton, njihov osećaj dužnosti ih spaja, ali imaju i jedan veseo, ljubazan i dinamičan odnos.

Izvor: Sensa