Retrogradni Merkur počinje od 9. septembra i predstavlja jedan od najznačajnihih astroloških aspekata. Horoskop ističe da kada Merkur krene unazad, imamo osećaj kao da se ceo svet, a sa njim i naš život okreće naopačke. Poteškoće se mogu pojaviti u različitim oblastima života, a posebno u komunikaciji. Moguće su svađe, tehnički problemi, kvarovi, loše poslate poruke i informacije - pazite pre nego što kliknete "SEND". Retrogradna faza Merkura tajaće sve do 2. oktobra, a evo šta očekuje svaki horoskopski znak:

Ovan

Preuzmite kontrolu nad svojim finansijama. Analizirajte svoje troškove da biste izbegli prekomernu potrošnju. Budite oprezni sa dokumentima. Pre nego što bilo šta potpišete, pročitajte papire iznutra i spolja: svesnost će se smanjiti u naredne tri nedelje. Izbegnite svaki rizik.

Bik

Kontakti sa drugima su ranjivo mesto tokom retrogradnog Merkura. Pregledajte svoje liste prijatelja na društvenim mrežama, sastanke, dogovore, kontakte. Recite zbogom onima sa kojima ste izgubili kontakt i onima koji su toksični, loše utiču na vas i prenose vam negativnu energiju. Budite strpljivi sa svojom porodicom. Tvrdoglavost može uzrokovati brojne svađe.

Blizanci

Vodite računa o sebi i svom zdravlju. Ne dozvolite da stres oslabi vaše telo. Odmarajte se više, posvetite se jačanju imuniteta. Idite na pregled ako ste odlagali. Radite na svom blagostanju, ne zanemarujte ni duh, ni telo.

Rak

Rakovi imaju sreću da grade odnose sa rođacima. Pokušajte da vodite lični razgovor sa najbližim članovima porodice. Uprkos intrigama Merkura, biće moguće ojačati čak i prekinutu vezu. Neke razmirice se mogu prevazići baš u ovom periodu.

Lav

Zvezde vam savetuju da ne radite nešto što će vam promeniti život. Ne bi trebalo da donosite važne odluke i imate impulsivnu kupovinu u naredne tri nedelje: posledice mogu biti veoma razočaravajuće.