Prema kineskom horoskopu, svaka godina je u znaku drugog zaštinika. Svi koji su rođeni 2008, 1996, 1984, 1972, 1960, 1948, 1936, u znaku su Pacova. Evo koje su karakterestike ovog znaka i neke malo poznate osobine njegovih predstavnika za koje malo ljudi zna:

1. Spolja snažni, iznutra ranjivi

U većini slučajeva, Pacovi naizgled lako podnose kritiku i bez problema prolaze kroz teška vremena. Međutim, oni su veoma ranjivi. Pred drugima se pretvaraju da ih tuđe reči uopšte ne vređaju, a zapravo su veoma povređeni. Pacovi vole komplimente i žele da se svima dopadnu, međutim, to nije uvek moguće.

2. Vide svet drugačije

Njihovi principi često su drugačiji od većine ljudi. Međutim, iako su potpuno drugačiji, to ih ne izopštava iz društva. Drugi cene njihovo mišljenje i ne pokušavaju da ih ubede u suprotno jer znaju da je to nemoguće. Predstavnici Pacova su sigurni i nepokolebljivi.

3. Ne tolerišu loše ponašanje drugih

Zanimljivo je to da Pacovi često sebi sve opraštaju, a drugima traže greške. Postoji jedna izreka koja kaže “vide trun u tuđem oku, ali ne primećuju balvan u svom”. Trebalo mi malo više da porade na toleranciji, da smanje svoja očekivanja od drugih i da imaju iste kriterijume i za sebe i za druge.

4. Vole da budu najbolji

I muškarci i žene Pacovi žele da budu najuspešniji, najbogatiji, najuticajniji, najzgodniji, najprivlačniji…Oni ne žele drugo mesto, samo prvo. Potrebno im je da neko voli samo njih, bio to partner ili prijatelj. Stoga su veoma ljubomorni kada osete pretnju druge osobe.

5. Imaju lošu intuiciju

Pacovi ne vole da uče iz grešaka, to im je dosadno. Stoga iznova ponavljaju iste greške, često dozvoljavaju da budu prevareni jer ne razvijaju veštine kojima bi mogli da otkriju da li ih neko laže ili ne.

Izvor: Sensa