Mnogi od nas u poslednje vreme osećaju nezadovoljstvo. Kod nekih su neuspesi u ljubavi glavni krivac, kod nekog osećaj da sve rade pogrešno, a kod nekog loša atmosfera u odnosima s drugima. Čini vam se da nemate energije i da se osećate starije nego što zapravo jeste. Astrolozi kažu da je uzrok ovakvog nezadovoljstva oslabljena pozicija Venere. Ova planeta je vladajuća planeta žena, odgovorna za lepotu, sreću u ljubavi i za samopouzdanje. Slabljenje Venere ogleda se na različite načine - anksioznost, depresija, problemi na ličnom planu, tapkanje u mestu.

Postoje tri glavna stanja Venere koja su povezana sa našim ponašanjem- uravnoteženo u kome je žena svesna sebe, svojih kvaliteta, privlači pažnju i odiše samopouzdanjem; neuravnoteženo stanje u kome žena ima snažnu potrebu da bude voljena, ali nije, pa je hirovita, agresivna, traži pažnju po svaku cenu; nesigurno stanje u kome je žena nesigurna,  pita se čime je zaslužila ljubav, stalno traži sebi mane, ne veruje u sebe…

4 načina da ojačate Veneru:

1.Budite uvek doterani

Mnoge žene su sređene samo na poslu ili kada izađu u grad, dok se kod kuće zapostave, nose iznošenu odeću, kosa im je prljava… Venera ne toleriše takav stav prema sebi. Potrebno je da uvek budete lepi sebi. Pregledajte garderobu, pobacite sve pocebano i pohabano. Trudite se da budete sređeni i kada idete do prodavnice. Videćete kako ćete se bolje i lepše osećati, koliko ćete dobiti samopouzdanja a to će pokrenuti vašu žensku energiju. Slobodno eksperimentišite s izgledom- promenite frizuru ili boju kose, stil oblačenja, šminkanja…Promene uvek donose dobru energiju.

2. Promenite stav prema drugima

Venera je odgovorna i za sreću, a da biste je pronašli, morate da postignete unutrašnju harmoniju. Da budete u miru sa sobom i sa drugima. To znači da ne krivite druge za svoje greške niti lošu sreću. Pokušajte da u drugima pronađete kvalitete, a ne samo da im tražite mane. To se odnosi i na prijatelje i na partnera.

3. Harmonija u kući

Da biste aktivirali Venerinu energiju, potrebno je da svoj dom održavate čistim i urednim jer će vam to doneti pozitivne misli, dobro raspoloženje, više motivacije… nered u kući simboliše nered u mislima, a u takvom okruženju nema mira niti harmonije.

4. Bavite se sobom, ne drugima

Ogovaranje je možda privlačno, ali je totalno kontraproduktivno. Venera ceni pozitivan stav, stoga govorenje loše o drugima neće pokrenuti njenu energiju, čak naprotiv. Umesto da se bavite drugima i njihovim životima, radite na sebi. Čitajte, učite, razvijajte se, analizirajte svoja osećanja, radite na svojim strahovima. Samo tako ćete moći da živite lepše i srećnije.

Izvor: Sensa