Ogledalo je predmet gde najbolje vidite sebe, kako izgledate, ali i kako se osećate. Pred ogledalom možete da se „ispričate sa sobom“ bez pomisli da je to nešto čudno. Naprotiv, veoma je korisno jer nam može pomoći da popravimo samopouzdanje, da se osnažimo, motivišemo za promene, za uspeh, za dobre stvari. Najvažnije pravilo je da se nikada ne grdite u odrazu i ne koristite reči koje nose negativnost. Pred ogledalom treba govoriti samo pozitivne afirmacije koje se tiču sreće, ljubavi, uspeha, blagostanja, a predstavljaju vrstu kreativne vizualizacije koju možete koristiti da unesete šta god želite u svoj život.
Čak i ako niste zadovoljni nečim u sebi ili u svom životu, zaboravite na to, pogledajte svoj odraz i samouvereno i glasno izgovarajte sledeće afirmacije:

"Lepa sam baš takva kakva jesam"

Često, gledajući sebe u ogledalo, nehotice vidimo svoje nedostatke - čak i one kojima drugi ne pridaju značaj. Da biste voleli sebe, nije neophodno eksperimentisati sa svojim izgledom - dovoljno je prihvatiti svoju prirodnu lepotu. Stoga morate govoriti sebi da ste lepi jer ćete tako lakše prihvatiti sebe i samim tim ćete se osećati bolje.

"Osećam se odlično"

Koliko puta ste na nečije pitanje „kako si“ odgovorili „onako, nije loše“. Vežbajte da govorite da ste sjajno, da se osećate odlično. Uskoro ćete primetiti da su tegobe prestale da vas muče i da se zaista osećate dobro.

"Uživam u svakom trenutku svog života"

naučite da više cenite život i sve ono što donosi, koliko god se činilo malim i beznačajnim. Kada zaista počnete da uživate u svakom trenutku, postaćete mnogo srećniji i zadovoljniji.

"Zaslužujem da budem voljena i želim da volim"

Ljubav je neophodan element sreće, bilo da je to ljubav prema prodici, prijateljima ili prema partneru. Neko pati od neuzvraćene ljubavi, drugi su u potrazi za svojom srodnom dušom. Gledajući svoj odraz, recite sebi da zaslužujete da budete voljeni. Verujte u to iskreno, pokažite spremnost da drugima poklonite svoju ljubav. Spremnošću da primite i date ljubav, privlačite je u svoj život.

"Ne plašim se ničega"

Vrlo često se osećamo nemoćno u odnosu na probleme. Oni nas često sputavaju, plašimo se i da pokušamo iz straha da ne uspemo. Govorite sebi da se ne plašite ničega. Osetićete nalet snag, vere u sebe, shvatićete da zaista možete sve i moći ćete da prevaziđete svoje strahove.

"Ja sam magnet za novac"

Sasvim je legitimno ako želite da živite bogato i ništa sebi ne uskraćujete. Umesto da mislite kako je novac loš i kako je teško dosegnuti ga, verujte da vam je dostupan, da ga zaslužujete, da ne postoji ograničenje…

Izvor: Sensa