Mnoge žene muško srce doživljavaju kao misteriju koju treba otkriti, dokučiti...One ne znaju kako da mu pristupe, da li da budu iskrene i otvoreno priznaju osećanja, pa da rizikuju da se on uplaši ili da glume nedodirljivu i puste muškarca da se sam oko njih potrudi? Da bi se između dvoje ljudi javila iskra, mora da postoji to nešto- privlačnost na osnovu fizičkog izgleda, smisao za humor, slična interesovanja, poklapanje karaktera....Kako osvojiti muškarca?

1. Pokažite mu koliko ga želite

Svačijem egu prija kada zna da se nekome dopada, da je neko lud za njim. Pokažite mu da vam je stalo, da ste ga izdvojili od ostalih, da je poseban, da vam je privlačan.... Podstaknite ga da čezne za vama. Morate da ga naterate da misli na vas, da mu nedostajete kada niste u blizini...Stvorite tenziju tako što ćete ga prvo zadirkivati, a onda popustiti. Prvo ćete malo biti neuhvatljivi, a onda ćete mu dozvoliti da vas uhvati… Uradite neke neočekivane stvari, priredite mu iznenađenja…

2. Izazovite ga

U srži svakog čoveka je radoznalost, ali i izazov. Muškarci rastu kroz izazove. Izazov imponuje njihovom egu, vole da se dokazuju, da se takmiče i naravno da pobede. Pokažite mu da niste kao druge, da ste svoji, autentični, da imate svoje vrednosti od kojih ne odstupate, da znate šta vam je važno i preko čega ne prelazite. Ako vam kod njega nešto smeta, suptilno ga navedite da promeni svoju naviku ili da je bar kontroliše. Ukoliko mu je stalo do vas, ovo će mu predstavljati izazov koji treba da savlada. Važno je da govorite glasno kada vam nešto smeta, da se suočite kada mislite da nije u pravu, da vam duguje izvinjenje...Kada budete mogli da se suočite s njim, da mu se suprotstavite, on će vas smatrati neverovatno privlačnim, pametnim, vrednim… Promeniće način na koji vas doživljava. To će ga izazvati da bude bolji čovek. Naravno, pod uslom da je tako nešto moguće i da ima volju da se to desi.

3. Stvorite zonu sigurnosti

Treća stvar koju treba imati na umu kada naučite kako da osvojite muško srce je njegovo emocionalno zdravlje. On mora pored vas da se oseća emocionalno sigurno. Prvo morate da mu pokažete da ga poštujete, da mu verujete, da ga podržavate, da ste tu za njega. Da se otvorite pred njim, pokažete svoje strahove, brige, traume… Da dozvolite sebi da budete ranjivi. Važno je samo da ga ne kritikujete, već da pokažete razumevanje. Mora da zna da ste na njegovoj strani. Tek tada će i on pred vama moći da se emocionalno ogoli, da pokaže svoje pravo lice, da bude potpuno iskren, da dozvoli sebi da bude ranjiv… Osetiće se slobodu da bude svoj kada je pored vas.

 Izvor. Sensa