Ljubav je najmoćnija sila u Univerzumu, ona je alhemija koja pretvara kamen u zlato. Ali šta se događa kada volite osobu sa kojom iz nekog razloga ne možete da budete? Bez obzira da li vi odlazite zbog lošeg odnosa iako i dalje volite, ili je ova osoba pronašla drugi put, najvažnije je da ovo prihvatite.

Istina je da može biti teško, da ćete se i u narednim danima i mesecima možda buditi i dalje osećati šapat duše te osobe. Mnogi od nas se u ovakvim situacijama trude da zaborave, ali ovaj proces ide sporo, i to treba prihvatiti. Moguće je da ćete se truditi da zavolite nekog novog, ali nemojte siliti osećanja, jer će tako ponovo sve pasti u vodu. Jednostavno pustite da prođe, da se emotivne rane zacele.

Ova osoba će i dalje biti u vašim mislima, snovima, željama, srcu. Dajete sve od sebe da izbegnete istinu, ali u određenim trenucima shvatate da ne možete i dalje ništa. Ljubav je i dalje prisutna, ma koliko pokušavali da je oterate.

Ponekad odgovor leži na površini: treba samo nekoliko trenutaka razmisliti o ovoj osobi i shvatiti koliko ste srećni što ste je poznavali, što su vam se putevi ukrstili i ponovo razišli iz skrivenih i raznih razloga. Vreme je da više zavolite sebe, da tu ljubav prema sebi negujete na zdrav način, kako bi ste kroz ovu fazu prošli kao duhovna osoba koja može da izabere lekcije, zaleči srce i nastavi dalje.

U nekom trenutku ćete se probuditi i osvestiti - život je u ovom trenutku u punom jeku, dešava se upravo sada. Ne možete da budete sa ovom osobom i oboje morate prihvatiti takvu stvarnost. Sve što možete da uradite jeste da prihvatim njen izbor i shvatite da i život i dalje jeste lep, pun darova i isprepletenih puteva.

Budite zahvalni na svemu što ste prošli, ali još više na onome čarobnom što vam tek dolazi!

Izvor: Sensa