Samoisceljenje je tehnika u kojoj počinjemo da istražujemo svoju ličnost i učimo nešto novo o sebi, piše Lovesensa. Tada shvatamo ko smo zaista, našu pravu prirodu, ne dozvoljavajući da nas definiše društvo, okruženje, niti bilo kakvi spoljni uticaji, već samo mi, sami, ogoljeni, celi, iskreni.

Kada želite da iscelite rane na duši, prvi korak ka samosiceljenju je povratak ljubavi prema sebi. Možda je najbolje da se osamite na neko vreme i ponovo naučite da uživate u svom društvu. Počnite da radite stvari koje vam prijaju, udovoljite sebi i ponovo se osetite živim i energičnim.

Moguće da će vam u početku biti teško da provodite vreme sami sa sobom, ali vremenom ćete se navići na sebe, svoje misli i znaćete kako da kanališete svoju energiju. Ovo ne znači da treba u potpunosti da se izolujete od ostataka sveta, već da u određenim periodima dana pronađete mesto na kojem ćete neko vreme provesti sami, u apsolutnoj tišini.

Budite svesni da na ovaj način isceljenje neće doći preko noći, jer najbolji lek za sve boljke svakako je VREME.

Vreme je na vašoj strani i pomaže da sećanja na prethodna iskustva polako bledi. Vreme čini da budemo jači, svesniji i donosi nam nova, lepša iskustva.

Jačajući svest o svom biću, nakon nekog vremena postaćemo svesni svoje pozitivnepromene.

Vreme će i nakon raznih emotivnoih povreda učiniti da odjednom počnete da se osećate bolje. Razmišljajte kako će vremenom mnoge stvari postati jednostavnije i lepše, doživećete nova iskustva, upoznaćete nove ljude, postajete zreliji i doživljavate život na novi način.

Dokaz da vreme pomaže u isceljenju najbolje vidimo u ljubavnim odnosima. Kada ste ostavljeni ili povređeni od strane partnera, u početku mislite kako je to kraj jedne srećne priče, ali vreme nas svaki put demantuje i zaceli rane. Budite svesni da će vreme doneti neko novo, možda još lepše ljubavnoiskustvo.

Ipak, neke emotivne rane nije moguće sam isceliti, zato je najbolje razgovarati sa stručnjacima koji će doprineti postupku isceljenjaduše.

Izvor: Lovesensa