Srodna duša dolazi u vaš život onda kada ste zaista spremni za to. Prava ljubav se pojavljuje kada vi to odlučite, odnosno na pravo vreme i u pravom mestu. Potrebno je da pogledate u sopstvenu dušu i da radite na sebi kako biste olakšali svojoj "srodnoj duši" da uđe u vaš život.

1. Proverite svoja uverenja i obrasce ponašanja - Važno je da prepoznate koja uverenja i stečeni obrasci ponašanja vas sprečavaju da pronađete srodnu dušu. Moguće je da su većina njih usvojena još u detinjstvu ili tinejdžerskom dobu. Na primer, ako je odnos vaših roditelja bio hladan, moguće je da ćete podsvesno pretpostaviti da je to normalno, a to će stvoriti slične sukobe sa vašim partnerom. Ako su vam kao detetu govorili da niste dovoljno pametni ili lepi, to može dovesti do smanjenja samopoštovanja, do toga da ćete se u prisustvu drugih ljudi osećati neprijatno. Kada razumete kakvi obrasci ponašanja kontrolišu vaš život, to će vam dati slobodu da radite ono što želite - a ne ono što ste "programirani" da radite.

2. Upoznajte sebe - Zavirite dublje u svoju dušu i osvestite šta je to što vam prija, što volite, što vas pokreće, ali i ono što ne želite u životu i kakvi ljubavni odnosi za vas nisu kvalitetni. Saznajte šta očekujete od ljubavi i potencijalnog partnera. To nije stvar fitzičkog izgleda, već osobina, pogleda na život, ljudskih kvaliteta. Srodne duše nisu potpuno iste, ali imaju sličan pogled na život i budućnosti. Na primer, ako sanjate da putujete oko sveta, ali onda upoznate partnera koji najviše ceni mir i tišinu i želi da se skrasi tako što će osnovati kuću sa baštom. On ne želi da napusti zemlju, a vi ... nećete putovati svetom bez njega? Ako mislite da ga volite, ovo može izgledati kao savršeno prihvatljiva žrtva, ali kako godine braka izmiču jedna za drugom, sigurno ćete se osećati kao da ste izdali svoj san dopuštajući da neko drugi donosi odluke umesto vas.

3. Budite svoji - Skinite masku koju ste stavili samo da biste se drugima dopali. Kada se petvarate da ste neko ko niste, vi stvarate barijeru koja sprečava susret sa srodnom dušom. Imate samopouzdanja, verujete u sebe, i vama nije potrebna osoba koja bi vam bila druga polovina, već neko ko će zajedno sa vama rasti i napredovati.

4. Prestanite da čekate – Uradite ono o čemu ste oduvek sanjali - Počnite da radite na ostvarenju svog sna. Ako želite da promenite posao, da idete na putovanja ili da organizujete popravke u svom stanu, nemojte čekati. Ne stavljajte svoj život na čekanje zbog nekog drugog. Zato odmah uzmite u ruke komad papira i olovku, zapišite sve stvari koje sanjate da radite, a zatim od njih izaberite one koje možete da uradite (ili počnete da radite) ovde i sada. Ako svoj život učinite bogatim i ispunjenim, biće vam mnogo lakše da u njega privučete pravu ljubav.

Izvor: Sensa