Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

9 PRAVILA ZDRAVE EMOTIVNE VEZE: Evo šta morate da uradite kako biste osetili ljubav i da biste bili voljeni i poštovani

Evo šta čini zdravu emotivnu vezu i kako je ostvariti

 Šta čini zdravu emotivnu vezu i kako je ostvariti Izvor: Shutterstock

 Bilo da je u pitanju odnos s prijateljem ili emotivnim partnerom, svaka veza uključuje davanje i primanje, traži upoznavanje, davanje i primanje, poštovanje... Da biste ostvarili zdrav odnos s drugom osobom i shvatili da li ona ima dobre namere ili ne, ključno je da prvo poznajete sebe. 

Pročitajte još

Evo nekoliko pravila za održavanje zdravog odnosa s drugima:

1. Održavajte svoju individualnost

Pogrešno je ako vas veza, bilo sa prijateljem ili s partnerom, primorava da se odreknete svoje individualnosti i osećaja dostojanstva. Morate po svaku cenu ostati svoji, znati šta želite i kuda želite da idete, koji principi i vrednosti su vam bitni, ko želite da budete...

2. Samospoznaja

Ako ne razumete sebe, nećete moći da razumete druge. Prvo se posvetite svojim željama, nadanjima, težnjama, upoznajte sebe, kako biste mogli da upoznate druge.

3. Samopoštovanje

Nemojte živeti u strahu od toga šta bi drugi mogli da misle o vama. Budite ono što jeste, a u svojim postupcima, pre svega, vodite se svojim osećanjima, bez straha od osude spolja. Umesto da pokušavate da ugodite drugima, budite svoji. Ako im se sviđate- sviđate. Ako ne, ne moraju da budu s vama.

Saznajte i...

4. Namere su važnije od akcija

Nemojte odmah verovati ni govorima ni postupcima ljudi. Umesto toga, pokušajte da razumete dublje namere koje stoje iza njihovih dela i reči.

5. Jedinstvo sa drugim ljudima

Svi smo međusobno povezani, stoga ne možete povrediti druge, a da ne povredite sebe. Na isti način, nećete moći da usrećite druge ako sami ne znate kako da doživite sreću.

6. Otkrijte šta je ljubav

Znajući pravo značenje ljubavi, jasno ćete videti one trenutke u vezi kada će vaša ljubav biti zanemarena ili odbačena. Tada će biti vreme da se okrenete i odete.

7. Naučite da se nosite s gubicima

Ne treba pokušavati da pobegneš od patnje koja je nastala zbog rastanka sa voljenom osobom. Morate to prevazići pre nego što započnete novu vezu. Iako bolna, patnja je zdrava jer iz nje učimo važne lekcije o sebi i drugima.

8. Podjednako cenite i prijatne i neprijatne događaje koji vam se dešavaju

Da biste zaista dobro razumeli ljude, trebalo bi da doživite čitav spektar ljudskog iskustva - od najprijatnijih stvari do najneprijatnijih. Iz svih možemo da izvučemo pouke i steknemo važna iskustva.

9. Želja i ljubav su različite stvari

Želja vas baca u poteru za sve više i više zadovoljstava. Ljubav je u pronalaženju mira i harmonije sa sobom. Ljubav je stanje potpunog mira i zadovoljstva.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj