Svaka dama jedinstvena je na svoj način, a za to je zaslužno njeno ponašanje, vaspitanje, maniri, lične osobine i još mnogo toga. Veliki uticaj ima sredina i kulturni milje u kome osoba odrasta i živi. Francuskinje važe za dame od stila, ali i za samouverene i samosvesne žene koje ne plaše da žive po svojim pravilima. Upravo zato su tako posebne. Evo šta možemo da pokušamo da preuzmemo od njih:

1. Smeju se čak i kada se loše osećaju

Francuskinje veruju da ništa loše nije trajno i da će sve proći. Zato nabace osmeh na lice i odmah se bolje osećaju i hrabro koračaju kroz život.

2. Žive po principu „Izgledaj sjajno, osećaj se odlično“

Francuskinje pridaju veliku važnost izgledu. Francuska elegancijai prefinjenost su u izvesnom smislu smisao njihovog života. Francuskinje se trude da izgledaju lepo u svim okolnostima, čak i ako samo idu u supermarket u kupovinu ili u park sa decom. One to rade ne toliko da bi privukle muške poglede, već da lepota i harmonija njihove duše odgovaraju ništa manje spoljašnjoj lepoti. Pa, osim toga, Francuzi imaju jednu jako dobru izreku: „Ako hoćeš da uhvatiš pčelu, uhvati je medom, a ne sirćetom“.

3. One znaju svoju vrednost

Kada se govori o ponašanju Francuskinja, često se kaže da one na sve gledaju sa visine. Ali zapravo nije. One jednostavno znaju ko su, znaju svoju vrednost, samim tim im je i stav pun samopouzdanja.

4. Ne plaše se muškaraca

Francuska kultura ne razdvaja dečake i devojčice i oni od malih nogu komuniciraju u istom okruženju. Možda je zato za njih mnogo manje tabu tema i obrazaca ponašanja nego u mnogim drugim zemljama. Devojčice, a kasnije i žene znaju da se izbore za sebe, ne žele da budu slabe osobe kojima treba zaštita.

5. One su nezavisne

Francuskinjama nisu potrebni muškarci da bi bile srećne, a ako su u vezi brane svoje pravo na lični prostor. To im pomaže da održe i ojačaju osećaj nezavisnosti i avanturističkog duha – ukratko, sve ono što ih čini posebno privlačnim.

6. Uvek su seksi

Francuskinje vole da flertuju i da budu seksi, a to je sve povezano sa njihovim samopouzdanjem. Francusko društvo blagonaklono tretira senzualnost i seksualnost i tamo se to ne smatra „nedostojanstvenim“.

7. Ne očekuju da im muškarci skinu zvezde sa neba

Francuskinje ne traže savršenog princa, jer savršeno znaju da on ne postoji. Imaju poznanike, imaju prijatelje i imaju momke ili ljubavnike, kome šta više prija. Vole romantiku, ali ne glume princeze. Ako vole, vole do kraja, a kada vide da ne ide, ostavljaju i odlaze. Previše cene sebe da bi se ponižavale.

8. Vole lepe stvari

Francuskinje su gurmani, vole dobra vina, sireve, prefinjene zalogaje i uživanja svake vrste, bilo da je u pitanju skup parfem, haljina ili putovanje. Cene umetnost i originalnost, kreativnost...Kako bi ostale vitke, znaju kako da budu umerene, ali neće se po svaku cenu odreći zadovoljstva, jer to je život! 

Izvor: Sensa