Šta ženi daje neverovatnu privlačnost?

Za portal Sensa.si čuvena slovenačka književnica, pesnikinja i psihološkinja Alenka Rebula, odgovara sledeće:

„Njena sposobnost da pripada Životu, da ga oseća, proživljava, štiti...

Da stvara vezu sa ljudima...

Da dobro "seje" i množi, da dokaže da je čistoća svrhe nepobediva kada krene na put života...

Njena vitalnost, prevazilaženje prepreka, predanost ciljevima, odnosima i darovima sa puno entuzijazma...

Njena želja da bude utočište dobrom i lepom...

Svetla energija čini je lepom - kada ste sa njom imate osećaj da ste u kontaktu sa lepotom...

Osećaj je sličan kao kada stojite ispred mora ili na vrhu planine ili ispred šume i osećate lepotu. Kada osetite lepotu, ona postaje deo vašeg pogleda, ali morate znati kako da je osetite. Ne zna svaka osoba kako da oseti prirodu i život oko sebe i u sebi. Neki mogu primetiti samo čoveka ispred sebe, ali ne vide šta se krije iza njega.

Zanimljivo je da neke žene, uprkos predivnom izgledu, i nisu tako privlačne zbog svoje agresivnosti i hladnoće. Njen izgled i status izazivaju divljenje, ona može postati popularna, ali i dalje nema tu magičnu privlačnost. Ona može uspeti da postane uticajna i popularna drugim sredstvima društvene moći, ali svakako ne svojom intimnom privlačnošću.

Ako posmatramo samo izgled, možda ćemo primetiti estetsko savršenstvo, ali ne i lepotu koja nas osvaja. Nažalost, žene često traže upravo to: da privuku pažnju i ostave sjajan utisak estetskim izgledom. Ta impresija je samo trenutna i traje koliko traje mladost. Sa druge strane, pomoću unutrašnjeg sjaja, možemo blistati do kraja svog života, bez obzira na starosti i nesavršenosti na telu ili licu.

Lepota je povezana sa negom, tako da žena nežno, pažljivo postupa svom telu, posvećujući vreme za negovanje svoje lepote u tridesetim ili osamdesetim godinama. Takođe, žena treba da se brine o svojoj unutrašnjoj lepoti jer je to mentalniposao i povezuje je sa suštinom. Ovo, međutim, ima malo veze sa posmatranjem sebe u ogledalu ...

Lovesensa/Prilagođeno sa Sensa.si