Svaka devojka se na početku veze bar jednom zapitala šta je na umu muškarca koji joj se sviđa, da li i on oseća isto. Ali pošto ne možemo da prodremo u tuđe misli, možemo da pokušamo da otkrijemo malo više uz pomoć sugestivnih pitanja:

1. Ispričajte neku emotivnu priču iz svog života

Svrha ove taktike je da vidite da li će vas on pažljivo slušati ili ne, da li će biti zainteresovan za detalje, da li pokazuje empatiju i razumevanje… Izaberite nešto što vam je važno, možda nešto kada ste se osećali loše, tužno, bespomoćno. Ako ostane ravnodušan ili nezainteresovan, nema ni potrebe da ga pitate šta misli- već vidite da mu nije stalo.

2. Zamolite ga da vas upozna sa prijateljima

Muškarci veoma cene svoje prijatelje, oni su im važni, potrebna im je njihova podrška, cene njihovo mišljenje i ponosni su na njih. Ako muškarac pristane da vas upozna sa prijateljima, to znači da ste mu važni, da vas poštuje i da mi ima planove s vama. Ali ako partner to odbije (i to ne prvi put), onda ili misli da se nećete uklopiti u društvo njegovih drugova ili nema ozbiljnije planove s vama.

3. Zamolite ga da vam nešto objasni ili pomogne

Neka to bude neka tema o kojoj malo znate ili neka praktična pomoć. Ako vam se ruga ili ismejava, onda smatra da niste baš mnogo bistri i pametni. Ako se potrudi da vam objasni, da shvatite, bez osude što ne znate ili vam rado pomogne, onda nema sumnje da mu je do vas stalo i da je dobra osoba koja voli da pomaže.

Izvor: Sensa