Kada ste nezadovoljni svojim životom i ne činite ništa povodom toga, on prolazi, teče, a stvari koje uzrokuju nezadovoljstvo još više gomilaju negativnost. Jedini način da se rešite ovog začaranog kruga koji vas sprečava da živite srećno jeste promena! Promena je vaša odgovornost!

Ako vam život ne donosi sreću i ne ispunjava planove onako kako ste mislili, ne stojite mirno - vi niste drvo, već čovek koji ima apsolutnu slobodu da bira svoj put. Rutina je ta koja nas tako vešto, a skriveno drži u kandžama nezadovoljstva. Često prihvatamo na stavri koje ne želimo samo što su sigurne, ušuškane i bezbedne. Plašimo se promena zbog straha od suočavanja sa nepoznatim, zbog straha od neuspeha.

Teško je napraviti krupne promene i krenuti sve od nule, ali ako ne žrtvujemo taj strahj za svoju sreću, nikada se ništa neće promeniti. Stojimo u mestu, umesto da idemo napred. Vi ste odgovorni za svoj život, pa ukoliko ste nezadovoljni, smognite habrosti i odlučite da je vreme za promene.

Ako vas posao uznemirava, odmah tražite drugi. Ako vas iscrpljuje mentalno, fizički ili emocionalno, ili ako osećate da imate malo mogućnosti da na istom poslu napredujete i naučite nove stvari, dajte otkaz i potražite posao koji će vas usrećiti. Za promenu koja donosi pozitivno uvek je pravo vreme, a sreća je mnogo važnija od sedenja na mestu gde se osećate prazno i loše, a tu ste samo da biste platili račune.

Ukoliko vam ne prijaju ljudi iz vašeg okruženja, vreme je da se od njih distancirate. Ako mislite da loše utiču na vaš život, energiju i da vas sabortiraju, ukoliko ste nezadovoljni ovim odnosom, važno je da se distancirate i okružite ljudima kloji vam prijaju. Takođe, ako niste zadovoljni romantičnom vezom već duže vreme, i ako posle niza pokušaja ništa nije bolje, vreme je da odete. Ljubav je ono što raduje, motiviše, čini da budemo bolji, ukoliko to više ne osećate, možda je bolje da odete dalje i pronađete sreću. U ljubavnim odnosima najčešće se ostaje u nezadovoljavajućoj vezi zbog straha od samoće. Ali sve dok nešto ne promenite, ovo nezadovoljstvo će se negativno odraziti i na druge aspekte vašeg života.

Ako prestanete da volite svoj grad, promenite sredinu. Da, rutina i udobnost su dobri, ali do određene tačke. Ako ne želite da se preselite u drugi grad samo iz straha od nepoznatog, razmislite ponovo i iskoristite šansu. Sve najbolje u našem životu dešava se van naše zone udobnosti. Iskoristite šansu i počnite život od nule. Zapamtite - pravi dom je tamo gde ste srećni, a ne tamo gde ste upali u rutinu.

I na kraju, ako vam se ne sviđa vaš pogled na život, promenite ga. Prestanite da brinete o stvarima koje se ne mogu promeniti. Možete promeniti samo sebe i način na koji gledate na svet. Život je lep ako ga ovako vidite – u tome je sva njegova jednostavnost i u isto vreme sva njegova složenost. Vi ste odgovorni za svoju sreću - prihvatite talas promena i počnite da živite onako kako želite već DANAS!

Izvor: Sensa