Od nedelje 2. oktobra Merkur se kreće napred od 24 stepena Device. Sumnje ustupaju mesto jasnoći. Horoskop isiče da narednih dana dobijamo odgovore, informacije, stiže poruka, dogovaramo sastanak, vodimo razgovor koji nam je potreban.

Popravljamo ono što je pokvareno, krećemo u realizacijuplanova, prepreke i ograničenja nestaju. Uspostavljamo saradnju, pozivamo nekoga da nam se pridruži u ispunjavanju naših ciljeva, upoznajemo osobu koju smo primetili tokom septembra.

Kada Merkur ponovo uđe u Vagu 10. oktobra, završavamo ono što smo započeli oko mladog Meseca u Devici 27. avgusta. Ovo je vreme kada čistimo put od senki prošlosti i sada smo mirniji. Manje gledamo unazad i fokusirani smo na ovde i sada.

U danima oko 17. oktobra, Merkur se vraća na poziciju sa koje je krenuo retrogradno i za mnoge će ovo biti ključni datum u kojem završavaju nešto što se proteglo kroz veći deo septembra. Osećaćemo potrebu da ojačamo odnose sa onim ljudima koji su nam važni. Otvoreniji smo za iskrenu razmenu i komunikaciju.

Završavamo nedovršeno. Ispravljamo neke greške iz prošlosti. Pronalazimo praktična rešenja za neke situacije koje nas opterećuju. Sada smo bolje organizovani, lakše sprovodimo ono što smo zamislili i imamo priliku da primenimo u praksi ono što smo naučili iz ove retrogradne faze.

Najvažnije od svega, krenimo sa starih i pohabanih mesta, ostavimo ih u prošlosti. Nove mogućnosti su pred nama, a one nam dolaze preko drugih.

Astrolog: Julijana Oremović