Noć veštica se u svetu obeležava kao dan koji simbolično predstavlja povratak mrtvih u njihove domove, a nasleđen je od starih Kelta. Naziva se još i Samhain, a u zemljama u kojima se ova tradicija poštuje,u zavisnosti od kulture, običaji su drugačiji.- Jedan od najčešćih jeste kostimiranje, u kome najpre učestvuju deca, i obilazak kuća u komšiluku i deljenje slatkiša.

Prema gledištu astrologa, ovogodišnja Noć veštica je posebno moćna, jer dan pre 31. oktobra počinje period retrogradnogMarsa u znaku Blizanaca, a dan posle Noći veštica očekuje nas pojavljivanje Meseca u znaku Vodolije. Mogući su razni izazovi, ali u cvrhu učenja, kao i radi upoznavanja sa sobom, potreba da se zauzmemo za sebe.

Saznajte šta će Noć veštica 31. oktobar doneti vađšem horoskopskom znaku:

Ovan

Mars je vaša vladajuća planeta, pa ćete malo intenzivnije osetiti njegovu retrogradnost. Možda ćete se osećati malo impulsivnije i razdražljivije tokom ovog vremena, ali na sreću to vam neće upropastiti veče i druženje.

Bik

Usled trenutnog perioda pomračenja, doživljavate duboke promene u osećanjima prema sebi i svojim najmilijima. Međutim, pošto je Merkur prešao u vaš znak, osećaćete se inspirisanim da razgovarate o svojim mislima i osećanjima.

Blizanci

Jutro pred Noć veštica je odlična prilika da zaronite u svoj unutrašnji svet i otkrijete sve dubine koje leže u vama. Budite hrabri i počnite neustrašivo koračati ka svojoj suštini.

Rak

Vaša intuicija će biti još jača nego inače i vodiće vas u prošlost. Možda ćete u ovom trenutku osetiti da želite da se vratite svojim korenima i povežete se sa svojim precima ili ponovo uspostavite kontakte sa ljudima iz vaše prošlosti.

Lav

Osetićete snažan uticaj Meseca, koji će dodirnuti područje vaših odnosa. ovaj dan donosi povoljnu energiju da se povežete sa bliskim ljudima, porodicom, prijateljima, zajedno se opustite i ojačate vezu.

Devica

Sada je vreme da napravite mesta za sve što vas čeka u poslednja dva meseca ove godine. Možda želite da temeljno očistite svoj dom, ili ćete možda osećati da želite da izbacite neke stvari, ljude, terete, odnose iz svog života.

Vaga

Vreme je za romantiku! Slobodna srca koja su mnogo razmišljala o nekoj osobi, sada imaju priliku da je vide u svojim snovima, a možda čak i na javi. Vreme je da napravite prvi korak i date šansu ljubavi. One koji su u vezi takođe očekuju predivni ljubavni trenuci sa partnerom.

Škorpija

Vaš znak i dalje oseća efekte pomračenja Sunca. Nalazite se u periodu duboke transformacije, što može biti malo zamorno i iscrpljujuće. Idite na zabavu i opustite se.

Strelac

Očekuju vas mnoge proslave i društveni događaji. Ali ne zaboravite da Mars ima veliki uticaj na vaše odnose, pa se tokom retrogradnosti pobrinite da svojim voljenima pokažete dovoljno ljubavi i poštovanja.

Jarac

Sada je odlična prilika da se povežete sa svojim unutrašnjim "ja". Opustite se, napravite rutinu koja vam potpuno prija. Provedite vreme sami u toploj kupki ili ušuškani u toplom krevetu gledajući neki film. Uživajte u trenutku.

Vodolija

Kada razmišljate o tome šta želite u narednim danima, najbolje je da verujete svojoj intuiciji. Vreme je da prestanete da ugađate drugima, zauzmite se za sebe i kažete šta zaista mislite.

Ribe

Tokom ovog perioda osećaćete se pomalo umorno ili pospano. Odvojite malo vremena da se odmorite i napunite baterije. Pred vama je nekoliko meseci bogatih događajima, pa skupite snagu za sve što je pred vama.

Izvor: Sensa/Sensa.si