Osećaj slobode je neprocenjiv, posebno kada izađete iz toksične i destruktivne veze. Iako još uvek lečite emotivne rane,. pokušavate da prebolite, osećate tu slatku notu slobode koja vas podstiče da idete napred.

Kada pobegnete od stalne kontrole, prevara i manipulacija, vreme je da uradite ono što je trebalo davno da uradite – ponovo se povežete sa svojim "unutrašnjim ja".

Umesto da brinete o tome da li ćete zauvek ostati sami, uživajte u trenutku. Oslobodili ste se osobe koja vas je pravila "ludim", ponižavala, uništila samopouzdanje, manipulisala vama... Otpustite bol i patnju. Da, desilo vam se - napravili ste pogrešan izbor u ljubavi. Ali sada ste slobodni, naučili ste lekciju i idete dalje.

Otpustite prošlost i počnite da gradite svoj život bukvalno od nule. Iako će proces biti težak, vremneom ćete se roditi iz pepela kao feniks. Na prethodnoj vezi ćete u jednom trenutku zahvaliti, jer ste shvatili koliko više zaslužujete i vredite, postali ste jaka osoba koja zna da se bori za sebe i neko ko više nikada neće dozvoliti da ga neko povredi.

Nakon izlaska iz toksične veze, prva stvar o kojoj treba da brinete jeste da uživate u malim stvarima i da počnete da brinete o sebi. Vreme je da, korak po korak, izgradite život iznova. Pogledajte dublje u sebe i shvatite šta je sve ovo vreme nedostajalo. Iako su vas je bivši partner povredio i slomio srce, ali u isto vreme naučili ste najvredniju životnu lekciju. Sada imate snage da se zaštitite od takvih ljudi i veza.

Kada shvatite da ste krenuli dalje i da ste otpustili prošlost, uradite poslednji korak - napišite pismo zahvalnosti bivšem partneru:

"Dragi bivši,

Hvala ti što si mi pomogao da shvatim da zaslužujem bolje. Ovo saznanje je došlo posle svih svađa, laži i ponižavanja. Ovo se nikada više neće ponoviti sa mnom. Zahvaljujući tebi, sada mogu razlikovati lažne ljude od stvarnih.

Ti si mi otvorio oči za ono što zaslužujem, a to je da budem iskrneo i ludo voljena. Kao i to što znam da me više niko nikada neće tretirati kao ti.

Hvala što si mi otvorio oči. Sada znam šta zaslužujem i šta želim od veze.

Sada znam da ima loših ljudi. Ali to uopšte ne znači da se ne mogu izbrisati iz života.

I što je najvažnije,

Hvala ti što si me odgurnuo od sebe i pokazao mi pravi put – put ka svom pravom ja.

Sada imam snage i samopouzdanja. Znam svoju vrednost i znam da zaslužujem bolje."

Izvor: Sensa