Raskid veze spada u najstresnije događaje u životu, naročito ako ste osobu mnogo voleli i mnogo toga emotivno uložili u taj odnos. Kada dođe do kraja, strana koja i dalje voli i želi po svaku cenu da joj se voljena osoba vrati. Ne prihvata da su se osećanja s druge strane možda ohladila, možda čak pristaje i na poniženje samo da ne bi bila sama... Ima i onih koji prihvataju da je kraj i žele da krenu dalje, ali ne znaju kako ili im to ne polazi za rukom.

Evo nekoliko načina koji vam mogu pomoći da prebolite raskid i što pre okrenete nov list u životu. 

1. Prekinite sve kontakte s bivšim.

Nema potrebe da inicirate sastanke kako biste videli u čemu je problem, ko je kriv i slično. Kraj znači kraj! Nema potrebe da nastavljate svoju patnju.

2.Uklonite iz svog života sve što vas podseća na njega

Izbrišite fotografije, prepisku, poklone koje vam je davao. Sve! ne treba vam ništa jer svi predmeti imaju uspomene, samim tim ćete se setiti lepih trenutaka, a one manje lepe zaboraviti.

3. Napravite listu njegovih loših osobina

Popišite sve što vam se kod njega ne dopada, sve što vas je nerviralo, sve postupke kojima vas je povredio. Nosite ovu listu svuda sa sobom i pročitajte je svaki put kada poželite da mu pošaljete poruku ili da ga pozovete.

4. Zamolite za pomoć prijatelja

Sigurno imate neku dragu osobu koja na putu oporavka od raskida može da vam bude podrška. Pozovite je kad god vam je teško, kad se osećate usamljeno, bezvoljno, napušteno...

5. Zaokupite misli nečim drugim

Zatrpajte se poslom, učite jezik, neku novu veštinu, slikajte, pišite, nabavite kućnog ljubimca, pronađite hobi, čitajte, bacite se na vežbanje…

6. Zadajte sebi kaznu kad mislite na njega

Kad god pomislite na njega ili budete u iskušenju da ga pozovete, zadajte sebi malu kaznu- uradite na primer 20 čučnjeva, sklekova ili trbušnjaka...Osim što ćete skrenuti misli, učinićete nešto dobro za svoje telo

7.Zaboravite na srceparajuće filmove i tugaljivu muziku. Od takvih sadržaja nema koristi jer vas samo podsećaju na patnju i romantizuju ljubav. Na ovaj način samo ćete sebi natovariti nova negativna osećanja.

8. Pozabavite se sobom- analizrajte svoje obrasce ponašanja, postupke, pokušajte da prvo razumete sebe i svoje potrebe, želje… Definišite šta vas čini srećnim, radite na svom samopouzdanju. 

Izvor: Sensa